Κίνα: Αναμένονται περισσότεροι από 650 εκατ. τόνοι η συγκομιδή σιτηρών του 2024

Να ενταθούν οι προσπάθειες για να επιτευχθεί μια συγκομιδή σιτηρών που θα ξεπεράσει τους 650 εκατ. τόνους υποσχέθηκε το υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής υποθέσεων της Κίνας. Στόχος είναι η διασφάλισης της επισιτιστικής ασφάλεια της χώρας. 

Πιο συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να αναπτυχθούν για να υποστηριχθεί η υλοποίηση του λεγόμενου "κεντρικού εγγράφου Νο1" για το 2024.

Το υπουργείο δήλωσε ότι θα αναθέσει τις καλλιέργειες σιτηρών, σόγιας και ελαιούχων φυτών σε μεμονωμένες επαρχίες και θα σταθεροποιήσει την έκταση σποράς των καλλιεργειών σιτηρών σε πάνω από 1,77 δισεκατομμύρια mu (118 εκατομμύρια εκτάρια), σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Οι αρχές προέτρεψαν για ενισχυμένες προσπάθειες για την αύξηση της παραγωγής σόγιας και ελαιοκαλλιεργειών, και να διασφαλίσουν ότι η έκταση σποράς σόγιας θα σταθεροποιηθεί πάνω από 150 εκατομμύρια mu και ότι η έκταση των ελαιοκαλλιεργειών θα αυξάνεται σταθερά.

Η εγκύκλιος περιέγραφε επίσης καθήκοντα για την εδραίωση και την αξιοποίηση των επιτευγμάτων για την ανακούφιση της φτώχειας και την αποφυγή της μεγάλης κλίμακας επιστροφής στη φτώχεια στις αγροτικές περιοχές, καθώς και για την ενίσχυση της ανάπτυξης της γεωργικής τεχνολογίας και του γεωργικού εξοπλισμού.

Η έκδοση της δήλωσης έγινε καθώς η Κίνα παρουσίασε το "Νο. 1 κεντρικό έγγραφο" για το 2024 στις 3 Φεβρουαρίου, περιγράφοντας τις προτεραιότητες για την ολοκληρωμένη προώθηση της αγροτικής αναζωογόνησης.

Για την πλήρη υλοποίηση της αγροτικής αναζωογόνησης, η χώρα θα πρέπει να διαφυλάξει τη βασική γραμμή της διασφάλισης της εθνικής επισιτιστικής ασφάλειας και της αποφυγής μιας μεγάλης κλίμακας επιστροφής της υπαίθρου στη φτώχεια, και να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των έργων αγροτικής υποδομής και της αγροτικής διακυβέρνησης, σημειώνεται στο έγγραφο.

Το 2023, η παραγωγή σιτηρών της Κίνας έφθασε στο υψηλό ρεκόρ των 695,41 εκατομμυρίων τόνων, με την επαρκή προσφορά τροφίμων και τα αποθέματα να παρέχουν ισχυρή στήριξη για τη συνεχή οικονομική ανάκαμψη της χώρας, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις