Οι ρωσικές τιμές εξαγωγής σιταριού πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2020

Οι ρωσικές τιμές εξαγωγής σιταριού συνέχισαν να μειώνονται την περασμένη εβδομάδα, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη του 2020, αλλά οι αναλυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρέπει να είναι χαμηλότερες για να είναι ανταγωνιστικές.

Η τιμή του ρωσικού σιταριού με πρωτεΐνη 12,5% που έχει προγραμματιστεί για παράδοση ελεύθερο επί του σκάφους (FOB) μεταξύ τέλους Μαρτίου και αρχών Απριλίου ήταν 215 δολάρια ανά μετρικό τόνο, μειωμένη κατά 4 δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε η συμβουλευτική εταιρεία γεωργικών συμβουλών IKAR.

Η γεωργική συμβουλευτική εταιρεία Sovecon προσδιόρισε την ίδια κατηγορία σιταριού στα 216 με 220 δολάρια τον τόνο FOB, έναντι 218 με 224 δολάρια μια εβδομάδα νωρίτερα.

"Το ρωσικό FOB θεωρείται αμετάβλητο ή ελαφρώς χαμηλότερο. Χρειάζεται ακόμη να πάει χαμηλότερα για να ανταγωνιστεί το ευρωπαϊκό σιτάρι", σημείωσε η Sovecon.

Η Ρωσία εξήγαγε 1,03 εκατ. τόνους σιτηρών την περασμένη εβδομάδα, από 1,2 εκατ. τόνους την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εξαγωγές περιλάμβαναν 0,87 εκατ. τόνους σιταριού, από 1,12 εκατ. τόνους την προηγούμενη εβδομάδα, έγραψε η Sovecon, επικαλούμενη στοιχεία λιμένων.

Η συμβουλευτική εταιρεία αύξησε την εκτίμησή της για τις εξαγωγές σίτου του Φεβρουαρίου κατά 0,5 εκατ. τόνους σε 3,8 εκατ. τόνους, έναντι 3 εκατ. τόνων ένα χρόνο νωρίτερα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις