Σκυλακάκης: Σειρά μέτρων για Θεσσαλία, με έμφαση σε ρεύμα, ΟΔΥΘ και ΑΠΟΛΛΩΝ

Στη Θεσσαλία εστιάζει η δράση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον υπουργό κ. Θόδωρο Σκυλακάκη να ανακοινώνει σειρά μέτρων και μεταρρυθμίσεων σε συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και βουλευτές της περιοχής.

Η τοποθέτηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη:
 
«Η δική μου τοποθέτηση θα είναι σύντομη, διότι η σημερινή συνάντηση αφορά κυρίως επιχειρησιακά θέματα. Συνεπώς, θέλω να σεβαστώ τους συναδέλφους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νίκο Ταχιάο.
 
Από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε σχέση με τη δέσμευσή μας για την ευνοϊκή ρύθμιση που αφορά στο ρεύμα των αγροτών στη Θεσσαλία, δημοσιεύεται μέσα στις επόμενες μέρες η σχετική Υπουργική Απόφαση. Συνολικά, αναφορικά με τα μέτρα για τη μείωση των τιμών αγροτικού ρεύματος των αγροτών προετοιμάζουμε, άμεσα, τη νομοθετική ρύθμιση που θα χρειαστεί, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας».
 
Σε ό,τι αφορά στον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ), το σχετικό πολυνομοσχέδιο βρίσκεται για παρατηρήσεις στα Υπουργεία και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στις επόμενες μέρες. Θα παρακαλούσα -επειδή είναι μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, που μας αφορά όλους- να υπάρξει συμμετοχή και ουσιαστική συζήτηση στη διαβούλευση, ώστε το νομοσχέδιο να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση μέχρι τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και πολλές άλλες ρυθμίσεις.
 
Σε σχέση με τις μετεγκαταστάσεις πληθυσμού, προχωράει η συζήτηση -και με τον χορηγό, δηλαδή τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ώστε να υλοποιηθεί ο χωροταξικός σχεδιασμός. Αυτές οι διαδικασίες απαιτούν de facto χρόνο.
 

Αναφορικά με ακόμη ένα θέμα που μου ετέθη από τους συναδέλφους -συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών- και σχετίζεται με την υλοποίηση έργων στη Θεσσαλία, για τα οποία χάθηκαν οι προθεσμίες και κινδυνεύουν με απένταξη, η γενική κατεύθυνση είναι να βοηθήσουμε, ώστε να μην συμβεί αυτό. Δεν είναι εύκολο, αλλά αυτή είναι η κατεύθυνση. Δεν θέλουμε στη Θεσσαλία, τουλάχιστον στο δικό μας Υπουργείο, να έχουμε απεντάξεις. Ήδη το φροντίσαμε για τις αστικές αναπλάσεις και θα προσπαθήσω να κάνουμε το ίδιο και σε ό,τι αφορά στα λύματα. Πρέπει να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ευελιξία για την περιοχή της Θεσσαλίας. Είμαστε εδώ, σε συνεργασία με τους άλλους συναδέλφους, για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και στα αδειοδοτικά ζητήματα που θα χρειαστούν την επόμενη μέρα για τα έργα τα οποία θα υλοποιηθούν στην περιοχή.
 
Σε ό,τι αφορά στην ενέργεια, θεωρώ πως όταν ολοκληρωθεί η νομοθέτηση του γενικότερου προγράμματος “ΑΠΟΛΛΩΝ”, η Θεσσαλία θα έχει την απόλυτη προτεραιότητα για εμάς στην εφαρμογή του. Το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ θα το νομοθετήσουμε μαζί με τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας και θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε κατά το δυνατόν την εφαρμογή του από τη Θεσσαλία. Tο ΑΠΟΛΛΩΝ δίνει φθηνότερο ρεύμα στους Δήμους, στις ΔΕΥΑ, στους ΓΟΕΒ και στους ΤΟΕΒ, στην περίπτωση της Θεσσαλίας στον ΟΔΥΘ, καθώς και στα ευάλωτα νοικοκυριά»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις