Ε.Ε: Έτοιμη η πρόταση για την απαγόρευση των ρωσικών σιτηρών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέταξε σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των εισαγωγών γεωργικών προϊόντων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στην ΕΕ. Αυτό ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Έχουμε ετοιμάσει μια πρόταση για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές σιτηρών, ελαιούχων σπόρων και μεταποιημένων προϊόντων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Και υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι για να γίνει αυτή η πρόταση. Θα εμποδίσει τα ρωσικά σιτηρά να αποσταθεροποιήσουν την αγορά της ΕΕ για τα προϊόντα αυτά. Θα εμποδίσει τη Ρωσία να χρησιμοποιεί τα έσοδα από την εξαγωγή αυτών των προϊόντων στην ΕΕ. Και θα διασφαλίσει ότι οι παράνομες ρωσικές εξαγωγές κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών δεν θα εισέλθουν στην αγορά της ΕΕ", δήλωσε η ίδια.

Όπως είναι γνωστό, πέντε χώρες της ΕΕ - η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Πολωνία και η Τσεχική Δημοκρατία - ζήτησαν προηγουμένως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών γεωργικών προϊόντων.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις