ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντί για πληρωμές του επιβλήθηκε πρόστιμο 280 εκατ. ευρώ!

Τα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ καλείται να πληρώσει η τωρινή διοίκηση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agrocapital στη χώρα μας εικάζεται οτι εκδόθηκε πρόστιμο ύψους 280 εκατ. ευρώ από τη Ευρωπαϊκή Ένωση για τα δικαιώματα από το 2020 έως και το 2022.

Τα κύρια αίτια είναι τα λάθη που έγιναν στις πληρωμές για τις στρεμματικές ενισχύσεις και την προαιρετική συνδεμένη στήριξη για τα ζώα και για την πολλαπλή συμμόρφωση. Μέσα σε διάστημα ενός μήνα η χώρα μας έχει κληθεί να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. 

Συγκεκριμένα, από αυτά, τα 23 εκατ. ευρώ αφορούν σε πρόστιμα για την Πολλαπλή Συμμόρφωση και τα 260 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα και τη συνδεδεμένη βάσει έκτασης.

Το υπουργείο πρέπει να καλέσει τις προηγούμενες διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Υπεύθυνοι θα πρέπει να θεωρούνται και οι πολιτικές ηγεσίες της περιόδου 2020-2022 (Σπήλιος Λιβανός – Γιώργο Γεωργαντάς).

Πάντως, η εν λόγω εξέλιξη δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν καθώς αντί για πληρωμές στους αγρότες  καλείται ο οργανισμός καλείται να δώσει εξηγήσεις σε όλα αυτά που γίνονται

Μέσα σε όλα αυτά, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ακόμη και σήμερα 88 εκατ. ευρώ… αγνοούνται.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις