Οι καταναλωτές στο προσκήνιο της ασφάλειας τροφίμων

Συμμετοχή ΠΕΤΕΤ σε ημερίδα με θέμα: ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κάθε ευκαιρία επικοινωνίας με σκεπτόμενους πολίτες σίγουρα μας κάνει καλύτερους.

Η εκδήλωση την Παρασκευή 29/3, ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ που οργάνωσε το podcast Food Processors , μια πρωτοβουλία των αγαπητών συναδέλφων , Nikos Gkionis και Leoni Livaditi , προσέλκυσε όχι μόνο επιστήμονες του κλάδου αλλά και μη ειδικούς ανθρώπους που επιθυμούν να ενημερωθούν έγκυρα και υπεύθυνα καταθέτοντας συγχρόνως τους προβληματισμούς και την γνώμη τους.

Ξεδιαλύναμε θολά σημεία , αποδομήσαμε μύθους , εμπεδώσαμε εμπιστοσύνη , με τον εξαιρετικό συντονισμό της δημοσιογράφου της ΕΡΤ κυρίας Eλένης Καρανάτση και φυσικά διασκεδάσαμε ,αφού όλοι αγαπάμε πολύ και είμαστε υπερήφανοι που υπηρετούμε τον τομέα τροφίμων.

Ζούμε μια πραγματικότητα στην οποία οι άνθρωποι ,είναι επιφυλακτικοί ή απαξιωτικοί απέναντι σε οποιονδήποτε θεσμό, ενώ παράλληλα είναι διατεθειμένοι να πιστέψουν και να αναπαράγουν αμάσητη ,ανάρτηση στο διαδίκτυο ,που μοιάζει εντυπωσιακή ή αντισυμβατική.

Ο μόνος τρόπος για να το πολεμήσεις είναι οι σκεπτόμενοι πολίτες. Επικοινωνία διαδραστική και αμφίδρομη, ανταλλαγή επιχειρημάτων χωρίς κραυγές , εμμονές και οπαδικό κλίμα.

Αυτή είναι η πολιτική των επιστημόνων και τεχνολόγων τροφίμων στην επαφή με την Ελληνική κοινωνία.

Συνέχεια στο Ηράκλειο Σάββατο 6/4/2024 16.00-20.00 https://petet.gr/?p=6600

Γιάννης Σμαρνάκης

Πρόεδρος

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις