Αγρότες: «Για να σώσουμε τα σιτάρια πρέπει να ποτίσουμε δυο φορές»

Μέχρι και δυο ποτίσματα θα πρέπει να κάνουν οι αγρότες εάν θέλουν να σώσουν τις σοδειές στα σιτηρά μιας έπεσαν λιγοστές βροχές κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

«Η αυξημένη θερμοκρασία “καίει” τα σιτάρια, τα κριθάρια και τους βίκους» είπε στο Agrocapital ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θήβας, Ηλίας Χατζηδούρος. 

Και σαν μη φτάνει όλο αυτό όπως σημείωσε, οι «τιμές είναι σε χαμηλά επίπεδα ενώ τα λιπάσματα παραμένουν στα ύψη».

Σε αυτά όπως ανέφερε θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος του ηλεκτρικού, για τα δυο ποτίσματα που θα χρειαστούν για τα σιτηρά.

Όπως καταγγέλλουν μέσω του Agrocapital, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για κάτω από τα 10 λεπτά ανά KW δεν ισχύουν, και παραμένει καθ’ όλα εμπορικό. «Οπότε αντί να πληρώνουμε τις τιμές που μας υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε περί τα 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα». 

Με τα ποτίσματα να έχουν ξεκινήσει ήδη από τόσο νωρίς, προβλέπεται ιδιαίτερα «θερμό καλοκαίρι» για την τσέπη τους, μιας και το κόστος της ύδρευσης ίσως φτάσει και τις 4.000 ευρώ το μήνα. 

«Ζητάμε να μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι του ΥΠΑΑΤ πως θα πληρωθούν αυτοί οι λογαριασμοί αλλά πως θα ζήσουμε και εμείς» επισήμαναν.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως λένε οι «γνωστοί άγνωστοι» συνεχίζουν το «πλιάτσικο» στους μετασχηματιστές, προκαλώντας ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ. 

«Πλέον αυτοί που κάνουν αυτές τις δουλειές έχουν εκπαιδευτεί και συνεχίζουν το “βιολί” του. Κλέβουν ότι βρουν, μετασχηματιστές, καλώδια, σίδερα και τα πηγαίνουν για “σκράπ”».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις