Αβέβαιες οι τιμές αμνοεριφίων για το φετινό Πάσχα

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε με ακρίβεια, πού θα κυμανθούν οι τιμές των αμνοεριφίων εφέτος, είπε στο ΕΡΤNEWS ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας Βασίλης Ντεληφιλιππίδης. Ευελπιστούμε να είναι στα επίπεδα των περυσινών τιμών είπε, κι αν γίνει αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Υπάρχουν πολλές τιμές, βάσει των κιλών, βάσει της προέλευσης, βάσει του κομματιού, ο καταναλωτής μπορεί να βρει αρνί από 9 ευρώ/κιλό μέχρι και 15 ευρώ/κιλό.

Σχεδόν ένα μήνα πριν από το Πάσχα οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι, αλλά εφέτος βλέπουμε να υπάρχει μικρότερη ζήτηση, λόγω αδυναμίας και ανέχειας του καταναλωτή.

Παρατηρούμε ότι κάθε χρόνο μειώνονται τα κιλά ανά οικογένεια, αγοράζουν μικρότερες ποσότητες, μειώνεται η αγοραστική δύναμη.

Οι ελληνοποιήσεις είναι μια γάγγραινα για τους Έλληνες κρεοπώλες, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, το θέμα είναι πώς θα τις ελαχιστοποιήσουμε.

Εμείς σαν Ένωση, εδώ και δεκαετίες, κάνουμε συνέχεια καταγγελίες, υπομνήματα, διαμαρτυρίες στα συναρμόδια υπουργεία, αλλά δυστυχώς η μείωση αυτών των φαινομένων είναι μικρή. Η ζημιά είναι τεράστια για την ελληνική κτηνοτροφία, τον Έλληνα κρεοπώλη και κατά προέκταση στον Έλληνα καταναλωτή.

Πρέπει να μάθουμε και σαν καταναλωτές και σαν επαγγελματίες κρεοπώλες να πουλάμε αυτό που μας ζητάει ο καταναλωτής στην τιμή που μας το ζητάει. Και μέχρι στιγμής μπορούμε και το καταφέρνουμε, κατέληξε.

  • Οι ελληνοποιήσεις ήταν, είναι, και θα είναι, αν δεν υπάρξουν τσουχτερά πρόστιμα και κλείσιμο επιχειρήσεων σε αυτούς που το κάνουν είπε στο ΕΡΤNEWS ο πρόεδρος των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Κοζάνης Λεωνίδας Αρνίδης.

Τα τελευταία χρόνια εισάγονται αρνιά από την Ρουμανία, έρχονται σε χρόνο που δεν υπάρχει ζήτηση, μπαίνουν σε βαθιά κατάψυξη, και ο κόσμος τώρα το Πάσχα θα φάει ένα κατεψυγμένο αρνάκι που θα πουληθεί για φρέσκο.

Έρχονται με τις νταλίκες νόμιμα και ωραία, χωρίς έλεγχο στα σύνορα, όλοι είναι μιλημένοι. Συνήθως αυτή την διαδικασία την κάνουν οι μεγάλοι χορηγοί των μεγάλων καναλιών τα σουπερμάρκετ. Αυτοί κάνουν τις μεγάλες εισαγωγές κρεάτων. Παροτρύνουμε τους καταναλωτές να ψωνίζουν από τα συνοικιακά κρεοπωλεία και μόνο ντόπια ελληνικά κρέατα, κατέληξε.

 

 

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις