Πληρωμές: Θα τελειώσει ο «Γολγοθάς» των αγροτών μέχρι το Πάσχα;

Τα προβλήματα που υπήρχαν στην πλατφόρμα με τα βιολογικά είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, στο οποίο είχαμε μάλιστα σημειώσει ότι είναι από τα λίγα που δεν φταίει ο συνήθης ύποπτος… ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agrocapital, σχεδόν μια εβδομάδα μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα μιας και η πλατφόρμα δεν είναι λειτουργική.

Και όλα αυτά λίγο πριν το Πάσχα, όταν και προγραμματίζονται να γίνουν (;) οι πληρωμές του περασμένου έτους, όπως τα Οικολογικά Σχήματα, οι Συνδεδεμένες Ενισχύσεις κ.α. όπως είχε δεσμευθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως μαθαίνουμε, στελέχη του ΥΠΑΑΤ προτείνουν στους πιστοποιητικούς οργανισμούς να στείλουν τα απαραίτητα δεδομένα απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να αποφευχθεί ένα ακόμη… φιάσκο με τις πληρωμές. 

Παλαιότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η πλατφόρμα είχε δημιουργηθεί από την πρώην γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου, με τη προοπτική να εισαχθεί στο gov.gr προκειμένου για μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σήμερα.

Η κ. Καλογήρου καλώς προέβλεψε την ένταξη της πλατφόρμα στο gov.gr αλλά μετά την απομάκρυνση  από τα καθήκοντά της, ουδείς ασχολήθηκε να ολοκληρώσει αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα. 

Τελικά, πλατφόρμα στο gov.gr και πλατφόρμα στο gov.gr δεν βλέπουμε.

Υ.γ. Εμείς ελπίζουμε πάντως, μέσα στην πληρωμή που ετοιμάζεται, να μην ξεχαστούν (πάλι) τα πολυσυζητημένα 88 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις