Η εμβληματική διάσκεψη της ΕΕ μετατρέπει το όραμα της κυκλικής οικονομίας σε δράσεις

Αυτή την χρονιά, η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Ενδιαφερομένων για την Κυκλική Οικονομία (ECESP), μια πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε και συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), ένωσε τις δυνάμεις της με τη βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και τη Φινλανδία Παγκόσμιο Φόρουμ Κυκλικής Οικονομίας (WCEF) για την εμβληματική του διάσκεψη στις 15 και 16 Απριλίου στην Πλατεία, στο Συνεδριακό Κέντρο των Βρυξελλών.

Περισσότεροι από 1000 συμμετέχοντες και 150 ομιλητές από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε ένα συνέδριο υψηλού επιπέδου που παρουσιάζει τις πιο εντυπωσιακές κυκλικές λύσεις παγκοσμίως, με γνώμονα τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα. Μια σημαντική αντιπροσωπεία από την ΕΟΚΕ, συμμετείχε ενεργά σε διάφορες συνεδριάσεις ως ομιλητές, μοιράζοντας τις απόψεις της ΕΟΚΕ και την ιστορία επιτυχίας της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Ενδιαφερομένων για την Κυκλική Οικονομία (ECESP).

«Η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Ενδιαφερομένων για την Κυκλική Οικονομία ( ECESP ) εκπληρώνει τον ρόλο της ως «δίκτυο δικτύων» αντιμετωπίζοντας αυτές τις θεμελιώδεις προκλήσεις», δήλωσε το μέλος της ΕΟΚΕ και συνιδρυτής της πλατφόρμας, Cillian Lohan . " Ως κοινή πρωτοβουλία της ΕΟΚΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Πλατφόρμα Ενδιαφερομένων Μερών συνδέει το υψηλότερο επίπεδο χάραξης πολιτικής με τα δίκτυα της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται επιτόπου. χώρος που συγκεντρώνει γνώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη χρηματοδότηση της κυκλικής οικονομίας».

Ο Anders Ladefoged , μέλος της ΕΟΚΕ και μέλος της Διευθύνουσας Ομάδας ECESP, δήλωσε: " Το ECESP παρουσιάζει και συζητά την πρόοδο της Ευρώπης προς την κατεύθυνση και τα κενά στην κυκλικότητα σε συνεδριάσεις αφιερωμένες στην ΕΕ.   Η διάσκεψη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για επικοινωνία με ομοϊδεάτες οραματιστές, μάθετε από ειδικούς στον τομέα και γίνετε μέρος της κυκλικής μετάβασης .»

"Υπήρξε αυξανόμενο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα από τότε που δημιουργήθηκε και σταδιακά γίνεται πιο διαδραστική. Επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε διάλογο με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής μέσω δραστηριοτήτων όπως το #EUCircularTalks, παρέχοντας σχόλια για τις υπάρχουσες πολιτικές και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των νέων», δήλωσε η Μαρία Νικολοπούλου, ένα άλλο μέλος της ΕΟΚΕ και μέλος της Διευθύνουσας Ομάδας του ECESP «Χαίρομαι που βλέπω τη συνεισφορά μας στη διάσκεψη του Παγκόσμιου Φόρουμ Κυκλικής Οικονομίας στις Βρυξέλλες » .

H αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για φυσικούς πόρους, η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία απαιτεί προβλέψιμες και συνεκτικές περιφερειακές και παγκόσμιες πολιτικές που πυροδοτούν την καινοτομία και τις επενδύσεις . Με την συνέδριο: το Κέντρο Πόρων της ΕΕ για την Κυκλική Οικονομία, που χρηματοδοτείται με 15 εκατομμύρια ευρώ , για τη διευκόλυνση της παγκόσμιας συνεργασίας στις πολιτικές της κυκλικής οικονομίας, και το πρόγραμμα «Μετάβαση στην κυκλική οικονομία στην Ανατολική και Νότια Αφρική», που υποστηρίζεται με 40 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα πέντε ετών, με σκοπό να προώθηση κυκλικών οικονομιών μέσω της ανάπτυξης ικανοτήτων, της υποστήριξης πολιτικής και της χρηματοδότησης σε τομείς-στόχους όπως η συσκευασία, τα πλαστικά και τα ηλεκτρονικά είδη. Το ECESP χαιρετίζει αυτή τη δυναμική και θα παρακολουθεί στενά τις πρωτοβουλίες.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις