Οι παγκόσμιες εξαγωγές κρέατος αναμένεται να αυξηθούν κατά 2%

Εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, οι παγκόσμιες εξαγωγές αναμένεται να αυξηθούν κατά 2%. Οι εισαγωγές της Κίνας προβλέπεται να μειωθούν κατά 4%, καθώς η εγχώρια κατανάλωση προβλέπεται να παραμείνει σταθερή σε ετήσια βάση και η εγχώρια παραγωγή προβλέπεται να αυξηθεί κατά 2%. Ως αποτέλεσμα, οι χώρες με άφθονα εξαγώγιμα υπόλοιπα θα αναζητήσουν άλλους προορισμούς το 2024.

Οι εξαγωγές της Αυστραλίας προβλέπεται να αυξηθούν κατά 9%, καθώς η άφθονη προσφορά και οι ανταγωνιστικές τιμές ενισχύουν τις αποστολές προς την Ανατολική Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Η ισχυρή ζήτηση για εισαγωγές από τις ΗΠΑ θα στηρίξει την αύξηση των εξαγωγών της Αυστραλίας, όπως και η αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών εξαγωγών προς τις βασικές αγορές της Ανατολικής Ασίας.

Η Βραζιλία προβλέπεται να παραμείνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο, αλλά οι εξαγωγές το 2024 θα αυξηθούν μόλις 1% σε 2,9 εκατομμύρια τόνους. Η σταθερή ζήτηση από βασικούς εμπορικούς εταίρους, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Φιλιππίνες, θα αντισταθμίσει πιθανότατα την ασθενέστερη ζήτηση από την Κίνα.

Οι εξαγωγές της Ινδίας προβλέπεται να αυξηθούν κατά 3% λόγω της ισχυρής ζήτησης από τις βασικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ιδίως το Βιετνάμ, τη Μαλαισία και τη Σαουδική Αραβία.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις