Γιατί να προτιμήσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Η αγορά αυτοκινήτου είναι μία μεγάλη απόφαση που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του κατάλληλου οχήματος, έτσι ώστε να καλύπτει αποτελεσματικά όλες τις καθημερινές μας ανάγκες και ταυτόχρονα να είναι οικονομικό, τόσο σε τιμή όσο και σε κατανάλωση καυσίμων.

Όταν επιλέγουμε αυτοκίνητο οι επιλογές που έχουμε είναι σίγουρα αμέτρητες, τόσο όσον αφορά τη μάρκα, όσο και τις δυνατότητες αλλά και την «ηλικία» του οχήματος. Ωστόσο το κυρίαρχο ερώτημα παραμένει ένα: «Καινούργιο ή μεταχειρισμένο;»

Η απάντηση είναι φυσικά «μεταχειρισμένο» και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να το προτιμήσετε είναι πολλοί. Σας παραθέτουμε τους βασικότερους:

Οικονομία
Η μέση διαφορά τιμής μεταξύ των νέων και των μεταχειρισμένων οχημάτων συνήθως ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα 10.000 ευρώ. Έτσι εάν εμπιστευθείτε έναν αξιόπιστο πωλητή, μπορείτε να βρείτε τα κορυφαία βραβευμένα αυτοκίνητα της τελευταίας 5ετίας σε τιμές που δεν φαντάζεστε.

Ποικιλία
Οι εταιρείες βγάζουν συνεχώς καινούργια μοντέλα με αποτέλεσμα τα παλιά -που πολλές φορές πρόκειται για πολύ δυνατά χαρτιά- να εξαφανίζονται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της αυτοκίνησης.

Αξιοπιστία
Ένα μεταχειρισμένο όχημα είναι ένα δοκιμασμένο όχημα. Όταν αγοράζετε ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο που μόλις έχει βγει στην κυκλοφορία ουσιαστικά πειραματίζεστε και παίρνετε το ρίσκο για οποιαδήποτε βλάβη ή μηχανικό πρόβλημα παρουσιάσει μακροπρόθεσμα η συγκεκριμένη σειρά. Ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ωστόσο που έχει ήδη περάσει το τεστ της καθημερινής χρήσης με επιτυχία είναι σαφώς πιο ασφαλές και πιο αξιόπιστο από τα γυαλιστερά ολοκαίνουργια πολυδιαφημισμένα μοντέλα. Εδώ ωστόσο χρειάζεται προσοχή, γιατί το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που θα αγοράσετε πρέπει να είναι ατρακάριστο, ώστε να μην σας βγάλει προβλήματα στο μέλλον. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν έμπιστο και υπεύθυνο αντιπρόσωπο, ώστε να γνωρίζετε με σιγουριά την κατάσταση του αυτοκινήτου που αγοράζετε.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα carwall.gr  και βρείτε τα καλύτερα μεταχειρισμένα οχήματα σε άριστη κατάσταση και στις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις