Η Michelin παρουσιάζει το νέο ελαστικό ROADBIB

 

Η Michelin ενισχύει τη γκάμα αγροτικών ελαστικών που διαθέτει με το MICHELIN ROADBIB, ένα νέο ελαστικό σχεδιασμένο για τους επαγγελματίες του αγροτικού χώρου, το οποίο φέρνει νέα δεδομένα στην αγορά. Πρόκειται για την πρώτη λύση που προσφέρεται για την αγορά των τρακτέρ πάνω απο 200 ίππους, σχεδιασμένη ειδικά για τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν έντονα τα οχήματά τους στο δρόμο, απαιτώντας υψηλές επιδόσεις, διάρκεια και πρόσφυση. 

 

Οι στόλοι τρακτέρ υψηλής ιπποδύναμης για τις αγροτικές και κατασκευαστικές εργασίες αφιερώνουν πάνω από το 50% του χρόνου τους στο δρόμο – ίσο με το 80% των συνολικών αποστάσεων που διανύουν, που πολύ συχνά συνδυάζονται με βαριά τρέιλερ. Αυτή ήταν η πρόκληση για τους μηχανικούς του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Michelin: να προτείνουν, δηλαδή, μία λύση η οποία θα λειτουργεί κυρίως σε σκληρό έδαφος, δίνοντας υψηλή πρόφυση και διάρκεια ζωής, ενώ ταυτόχρονα να είναι αποτελεσματική και σε μαλακό έδαφος. 

 

Το MICHELIN ROADBIB φέρνει επαναστατικό σκάλισμα πέλματος. Είναι η πρώτη φορά που η Michelin παράγει ένα ελαστικό που δεν διαθέτει την κλασσική σχεδίαση με πτερύγια.  Αποτελείται από 52 μπλοκ για να μεγιστοποιεί την πρόσφυση σε συνδυασμό με μία κεντρική «σπονδυλική στήλη», που προσφέρει επαφή της γόμας με το έδαφος σε ποσοστό 40% (+60% σε σύγκριση με την κλασσική σχεδίαση με πτερύγια*), υψηλό επίπεδο άνεσης και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής έως και 25%*. Επομένως, σε συνθήκες όπου ένα παραδοσιακό αγροτικό ελαστικό θα προσέφερε 4.000 παραγωγικές ώρες, το MICHELIN ROADBIB υπόσχεται 5.000 ώρες.

 

Έχοντας σχεδιαστεί ειδικά για έντονη χρήση σε δρόμους και προσφέροντας πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τα παραδοσιακά αγροτικά ελαστικά, αυτή η τολμηρή νέα λύση υπόσχεται διάρκεια και μειωμένο κόστος μαζί με υψηλή πρόσφυση στο χωράφι.

 

Το MICHELIN ROADBIB παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Οδηγών και θα είναι διαθέσιμο στις διαστάσεις 600 / 70R30 για τον εμπρός άξονα και 710 / 70R42 για τον πίσω, το πρώτο τρίμηνο του 2018. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις