Ευρώπη: Πτώση 7,1% στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο

Πτωτικά κινήθηκαν οι ταξινομήσεις ευρωπαϊκών αυτοκινήτων τον Οκτώβριο, μετά την μικρή άνοδο του περασμένου μήνα, καθώς τα μέτρα για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Ευρώπη πλήττει την αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τα στοιχεία του ACEA, τον Οκτώβριο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 7,1% σε ετήσια βάση στα 1,13 εκατ. οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και τις χώρες του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ελεύθερου Εμπορίου.

Οι πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης κατέγραψαν αρνητικά αποτελέσματα στις ταξινομήσεις, με τις πωλήσεις στην Ισπανία και στη Γαλλία να καταγράφουν πτώση 21% και 9,5% αντίστοιχα, ενώ στην Ιταλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατεγράφη πτώση 0,2%, 3,6% και 1,6% αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις της Volkswagen Group και της PSA μειώθηκαν κατά 7,5% και 5,3% αντίστοιχα τον Οκτώβριο, ενώ της Renault αυξήθηκαν λίγο, κατά 0,5%.

Πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων τον Οκτώβριο, με τις πωλήσεις της BMW να μειώνονται κατά 11,8% και της Daimler κατά 7,2%.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις