Η Mazda εγκαθιστά φωτοβολταϊκά συστήματα στο  εργοστάσιο της Χιροσίμα
Η Mazda εγκαθιστά φωτοβολταϊκά συστήματα στο εργοστάσιο της Χιροσίμα

Στα πλαίσια των συνεχών και συντονισμένων ενεργειών να προωθήσει τις πράσινες τεχνολογίες στις μονάδες παραγωγής και στα γραφεία, η Mazda Motor Corporation ανακοίνωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις κεντρικές εγκαταστάσεις στη Χιροσίμα. 

 

Συνολικά τοποθετήθηκαν 2,698 φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή των κεντρικών αποθηκών της Ujina σε μία έκταση 11,000 τετραγωνικών μέτρων, και είναι τα πρώτα από μια σειρά συστημάτων που θα τοποθετηθούν σε όλες τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Mazda στην Ιαπωνία.

 

Η ηλεκτρική ενέργεια των 1,1MW που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες θα παρέχεται σε ολόκληρο το εργοστάσιο και θα χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των μπαταριών όλων των μοντέλων EV MX-30 που παράγονται εκεί.

 

Η Mazda, πιστή στην εταιρική της δέσμευση να παράγει αυτοκίνητα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050, έχει ήδη ξεκινήσει να εισάγει πράσινες τεχνολογίες σε όλες τις μονάδες παραγωγής και στους χώρους εργασίας.

 

Για την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στις εγκαταστάσεις της Mazda στη Χιροσίμα μπορείτε να δείτε περισσότερα στο βίντεο εδώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις