Πού να επενδύσει κάποιος στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Πού να επενδύσει κάποιος στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Εκτός από την έναρξη της παραγωγής φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων σήμερα, οι διαδικασίες τους επιβαρύνονται από την έλλειψη εξαρτημάτων που απαιτούνται για την παραγωγή, τον υψηλό πληθωρισμό και τους περιορισμούς της πανδημίας του κορωνοϊού. Δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί μια θετική αναπτυξιακή τάση, ωστόσο ηProfitLevelαναμένει ότι το 2022 η αξία αυτού του τμήματος, σε βάση εσόδων, θα μπορούσε να φτάσει τα 2,9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το τέλος του 2022, η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο από 3%.[1] Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στους τίτλους που ανακοίνωσαν ενδιαφέροντα νέα πρόσφατα και αξίζει να σκεφτείτε να επενδύσετε.

FordMotor

Το τελευταίο μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας που κυκλοφόρησε στην αγορά είναι το F-150 RaptorR, έναoff-roadpickuptruckυψηλών επιδόσεων. Η τιμή θα ξεκινά από τα 109.145 δολάρια και η παραγωγή θα ξεκινήσει το φθινόπωρο στο εργοστάσιο φορτηγών της Ford στο Dearborn στο Μίσιγκαν. Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε σχεδόν κατά 2% μετά την παρουσίαση του νέου μοντέλου*.

 

Η απόδοση μετοχών της FordMotorCompany τα τελευταία 5 χρόνια. (Πηγή: Investing)

Volvo

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε υψηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση κερδών την τελευταία περίοδο. Αυτό οφείλεται στην έντονη ζήτηση για τα φορτηγά της, αλλά από την άλλη, η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει και σοβαρά προβλήματα. Η εταιρεία εξακολουθεί να πλήττεται από την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, καθώς και από τη χαμηλή ικανότητα αποστολής, το υψηλό κόστος υλικών, τις στρατιωτικές συγκρούσεις και τις απολύσεις στη Ρωσία. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη στον κατασκευαστή φορτηγών, κατασκευαστικών μηχανών, λεωφορείων και κινητήρων αυξήθηκαν στα 13,75 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια) από 9,73 δισεκατομμύρια έναν χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τα 12,17 δισεκατομμύρια κορώνες που είδαν οι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv.

 

Η απόδοση του αποθέματος της Volvo, ABser. Β τα τελευταία 5 χρόνια. (Πηγή: Investing)

Toyota Motor Corporation and Nissan Motor Co.

Δύο ακόμα σημαντικοί παίκτες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια πιθανή επένδυση. Παρά το γεγονός ότι η Toyota ανέφερε μείωση του όγκου πωλήσεων τον Ιούνιο στις ΗΠΑ και πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει ελλείψεις αποθεμάτων, κατάφερε να παρουσιάσει με επιτυχία νέα προϊόντα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ToyotabZ4X και το υβριδικό Tundra. Στο μέλλον, οι πελάτες της μπορούν να περιμένουν περισσότερα προϊόντα που θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέχρι το τέλος του 2022. Οι ενέργειες της Nissan προσελκύουν επίσης την προσοχή. Η τελευταία παρουσίασε πρόσφατα το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο NissanSakura στην Ιαπωνία. Είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία και η τιμή του είναι κάτι παραπάνω από προσιτή, ξεκινώντας από τα 14.000 δολάρια. Υπάρχουν περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες στην αυτοκινητοβιομηχανία, η τελική επιλογή εξαρτάται από την προτίμηση του επενδυτή.

*Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τα μελλοντικά αποτελέσματα.

[1] Οι μελλοντικές δηλώσεις βασίζονται σε υποθέσεις και τρέχουσες προσδοκίες, οι οποίες μπορεί να είναι ανακριβείς ή στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να αλλάξει. Τέτοιες δηλώσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντική απόδοση. Περιλαμβάνουν κινδύνους και άλλες αβεβαιότητες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά που εκφράζονται ή υπονοούνται σε οποιεσδήποτε μελλοντικές δηλώσεις.

 

Ανάλυση από την Profitlevel

 

PT. Η PROFITFXLEVEL (εφεξής, ProfitLevel) είναι καταχωρημένη επωνυμία της BCM Begin Capital Markets CY Ltd, μια Κυπριακή Εταιρεία Επενδύσεων (CIF) που εποπτεύεται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC).

Αποποίηση ευθυνών: Το περιεχόμενο αυτού του υλικού αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ και δεν πρέπει να θεωρείται ως οποιουδήποτε είδους επενδυτική συμβουλή ή / και επενδυτική έρευνα ή / και πρόσκληση για οποιεσδήποτε συναλλαγές. Αυτό το υλικό προετοιμάστηκε για ενημερωτικούς / εκπαιδευτικούς σκοπούς μόνο και δεν συνεπάγεται υποχρέωση εκτέλεσης επενδυτικών συναλλαγών ούτε εγγυάται ή προβλέπει μελλοντική απόδοση. Η BCMBeginCapitalMarketsCyLtd και τα σχετικά πρόσωπα της, συμπεριλαμβανομένων θυγατρικών, αντιπροσώπων, διευθυντών ή υπαλλήλων, δεν εγγυώνται την ακρίβεια, την εγκυρότητα, την επικαιρότητα ή την πληρότητα οποιωνδήποτε πληροφοριών / δεδομένων που παρέχονται από τρίτα μέρη και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια προκύψει από επένδυση που πραγματοποιείται βάσει των εν λόγω πληροφοριών / δεδομένων. Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

Προειδοποίηση κινδύνου: Τα CFD είναι πολύπλοκα μέσα και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο γρήγορης απώλειας χρημάτων λόγω μόχλευσης. | Το 85,61% των λογαριασμών επενδυτών λιανικής χάνουν χρήματα όταν ανταλλάσσουν CFD με αυτόν τον πάροχο. | Θα πρέπει να σκεφτείτε εάν καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFD και αν μπορείτε να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο απώλειας των χρημάτων σας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις