Έξι πρωτότυπα σχέδια θεριστικών μηχανών καφέ θα παρουσιαστούν στο Nuvola Lavazza στο Τορίνο

Από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου οι έξι θεριστικές μηχανές καφέ του μέλλοντος, που σχεδιάστηκαν από δεκαοκτώ μεταπτυχιακούς φοιτητές του Transportation Design IED Turin σε συνεργασία με την CNH Industrial και τον όμιλο Lavazza, θα καλωσορίσουν τους επισκέπτες στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, Nuvola Lavazza.

«Το CNH Industrial Design Center, μαζί με τη Lavazza, συνεργάστηκε με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδίου για να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον βιομηχανικό κόσμο της συγκομιδής καφέ», δήλωσε ο Επικεφαλής Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο CNH Industrial, David Wilkie προσθέτοντας ότι «οι νέοι φοιτητές είναι το κλειδί στο μέλλον και είναι ανοιχτοί σε νέες τεχνολογίες».

Οι προτάσεις που παρουσίασαν οι μαθητές επικεντρώνονται στην αποδόμηση τεχνικών μηχανημάτων σημαντικού μεγέθους, για την προσαρμογή τους σε μικρότερες φυτείες.

Αυτός ο τύπος μηχανημάτων μαζεύει το 70% των κόκκων καφέ, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μηχανές συγκομιδής που χρησιμοποιούνται σε κανονικές φυτείες.

Σε αυτή την προσπάθεια έλαβε μέρος και η New Holland, μια από τις μάρκες της CNH Industrial, η οποία υιοθέτησε με ενθουσιασμό την ιδέα για τη δημιουργία της μηχανής συγκομιδής καφέ του μέλλοντος. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις