GPS για το Τρακτέρ !

Η υπερσύγχρονη τεχνολογία εισβάλλει ορμητικά στην ελληνική γεωργία και την κτηνοτροφία αλλάζοντας τα δεδομένα στον τρόπο παραγωγής. Μια γεύση των προηγμένων μηχανημάτων και εργαλείων που έχει στη διάθεσή του σήμερα ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο καλλιεργητής πήραν όσοι πέρασαν από την διεθνή έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Ένα από τα κυριότερα εργαλεία του αγρότη για την εξοικονόμηση  Ά-υλών, όπως  λίπασμα, φυτοφάρμακο, πετρελαίου, αλλά και για την διαχείριση των χωραφιών είναι το GPS για τρακτέρ.

Πρόκειται για μια συσκευή, η οποία κατευθύνει τον οδηγό του τρακτέρ σε μια προεπιλεγμένη πορεία μέσα στο χωράφι π.χ. «Παράλληλη-καθοδήγηση», διατηρώντας το πλάτος εργασίας σταθερό, με αποτέλεσμα την αποφυγή «διπλό-περασμάτων», «διπλό-λιπάνσεων-ψεκασμού», παρέχοντας παράλληλα ομοιομορφία των χωραφιών, χωρίς κενά. Ο τρόπος πλοήγησης με GPS υπόσχεται εξοικονόμηση Ά-ύλης έως και 15%.

Η εταιρεία ZAMIDIS παρέχει τα GPS της Trimble , Ez-Guide 250, CFX 750 & FmX. Μοναδικές συσκευές οι οποίες λειτουργούν όχι μόνο σαν GPS αλλά ως Η/Υ ώστε να χρησιμοποιηθούν για πολλές εργασίες και μετρήσεις. Λειτουργούν με εφαρμογές αντίστοιχα όπως τα smartphone-iphone.

Τρακτέρ καθοδηγούμενα από δορυφόρο, συστήματα ποτίσματος και λίπανσης κατευθυνόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

«Ο εκσυγχρονισμός στον αγροτικό κόσμο είναι επιτακτική ανάγκη. Οποιος μείνει πίσω χάθηκε».

Ολα αυτά προϋποθέτουν αγρότες με γνώσεις γύρω από την τεχνολογία και όραμα για τη γεωργία.Απαιτείται ειδίκευση. Δεν νοείται ούτε συμφέρει η αγορά τρακτέρ με GPS, για χωράφια της τάξης των 50 ή 100 στρεμμάτων.

Υπάρχουν αγρότες που έχουν 1.000 και 2.000 στρέμματα;

Ασφαλώς, ειδικά στον κάμπο της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Αιτωλοακαρνανίας και αυτοί είναι που επενδύουν στα μεγάλα πανάκριβα γεωργικά μηχανήματα.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις