Νέες εκδόσεις VW Caddy με φυσικό αέριο

Στην 86η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 13 Μαρτίου, η VW παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα τις νέες εκδόσεις "TGI BlueMotion" του Caddy.

του Κώστα Σκαρμαλιωράκη

Πρόκειται ουσιαστικά για τις εκδόσεις που αντικαθιστούν αυτές με την ονομασία "Ecofuel" της προηγούμενης γενιάς Caddy και είναι αυτές που δίνουν τη δυνατότητα στον ειδικής μετατροπής 1400άρη κινητήρα βενζίνης να χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο. Παράλληλα η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τις νέες εκδόσεις και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 σχέσεων.

Το νέο VW Caddy TGI BlueMotion -που αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές του καλοκαιριού- θα είναι διαθέσιμο σε επιβατικές και επαγγελματικές εκδόσεις καθώς και με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο. Ο 1400άρης κινητήρας αποδίδει 110 ίππους και 200 Nm ροπής ενώ η μέση κατανάλωση φυσικού αερίου ορίζεται στα 4,1 kg/100 χλμ.

Οι τέσσερις (ή πέντε στο Caddy Maxi) δεξαμενές φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 26 κιλών (ή 37 κιλών στο Caddy Maxi) εδράζονται κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης. Επιπλέον, υπάρχει και μια δεξαμενή 13 λίτρων για βενζίνη η οποία χρησιμοποιείται κατά την εκκίνηση και μέχρι να "ζεσταθεί" ο κινητήρας, σε θερμοκρασίες κάτω από -10 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις