Γερμανία: Στόχος το 65% της ενέργειας από ΑΠΕ πριν το 2030

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ πιστεύει ότι η Γερμανία είναι δυνατόν να ξεπεράσει τον κλιματικό στόχο της για το 2030. 

«Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο του 65% ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές πριν από το 2030», δήλωσε ο Άλτμάιερ  σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας "taz" .

Η ταχύτερη επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι και προς το συμφέρον της οικονομίας. «Η βιομηχανία χρειάζεται επίσης πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχει τον κλιματικά ουδέτερο μετασχηματισμό της, για παράδειγμα κατά τη μετατροπή της παραγωγής χάλυβα σε πράσινο χάλυβα», είπε ο Άλτμάιερ. 

Προκειμένου να επιταχυνθεί η επέκταση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας ψήφισε αυτή την εβδομάδα την μεταρρύθμιση του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (EEG).

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών μπορεί επίσης να φανταστεί ότι η κατάργηση της χρήσης άνθρακα μπορεί να επιτευχθεί και πριν από το νομοθετικά καθορισμένα έτη 2035 ή 2038: «Εάν η αγορά επιβάλλει μια ταχύτερη κατάργηση, δεν θα αντιταχθούμε σε αυτήν», είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις