Φύτευση ελαιοδένδρων στον Δήμο του Πύργου Ηλείας στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας του ΚΕΠΑ

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN – 75 Trees UNAI SDG7”, ο Δήμος Πύργου ολοκλήρωσε τη φύτευση 100 ελαιόδενδρων από τη χορηγία της Hellenic Plants στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στο διάστημα 17-18 Φεβρουαρίου 2022. Αναμένεται η φύτευση και 100 πλατανιών με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Πύργου και του KΕΠΑ – UNAI Hub SDG7, ο Δήμος αναλαμβάνει την φροντίδα των δένδρων για περίοδο πέντε ετών και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για δενδροφυτεύσεις, τα επόμενα έτη, ως συμβολής στις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής.

Από την πλευρά του, το ΚΕΠΑ – UNAI Hub SDG7 αναλαμβάνει την κοινοποίηση της δενδροφύτευσης στους συνεργαζόμενους Δήμους και φορείς, στη ΚΕΔΕ, στα ελληνικά ΜΜΕ και μέσω του UNAI στα αντίστοιχα ΜΜΕ του ΟΗΕ.

Τα δύο μέρη συμφωνούν στην προώθηση της συνεργασίας με σκοπό την συγκρότηση Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative – ICI) στο πλαίσιο των αντίστοιχων δραστηριοτήτων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου – ΟΣΕΠ (Black Sea Economic Cooperation Organization – BSEC).

Τέλος υπενθυμίζεται η δυνατότητα δωρεάν παροχής προς Δήμους τουλάχιστον 100 δένδρων, μέχρις της εξαντλήσεως της υφιστάμενης χρηματοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο», καθώς και της παροχής αντίστοιχου αριθμού δωρεάν ελαιόδενδρων, που έχουν διατεθεί από το φυτώριο «Hellenic Plants».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο [email protected]

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις