Λάτρης των κερασιών  φαίνεται πως ήταν μια καφέ αρκούδα στην Καστοριά
Λάτρης των κερασιών  φαίνεται πως ήταν μια καφέ αρκούδα στην Καστοριά

Λάτρης των κερασιών  φαίνεται πως ήταν μια καφέ αρκούδα στην Καστοριά, που εθεάθη να κάνει μονόζυγο στο Δισπηλιό, έτσι ώστε να τα φτάσει και να τα απολαύσει.

Ειδικότερα, σε βίντεο που έχει δημοσιεύσει το kozanimedia.gr και έχει τραβήξει ο Νίκος Κωστάρας, καταγράφεται η προσπάθεια της αρκούδας που πραγματικά εντυπωσιάζει.

Ο «Αρκτούρος» στην ιστοσελίδα του αναφέρεται στην καφέ αρκούδα σε σχέση με την Ελλάδα: «Η καφέ αρκούδα κατέχει την ευρύτερη κατανομή παγκοσμίως από όλα τα άλλα είδη αρκούδας. Μέχρι πρόσφατα απαντιόταν στη βόρεια Αμερική, στο βόρειο Μεξικό, την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική.

Σήμερα όμως, κατοικεί μόνο στη βορειοδυτική βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη και στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ασίας. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 350 – 400 περίπου άτομα. Ζουν σε δύο ανεξάρτητους πληθυσμούς, οι οποίοι δεν επικοινωνούν γεωγραφικά μεταξύ τους.

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός ζει στην ευρύτερη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου ενώ ο άλλος στην οροσειρά της Ροδόπης. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται σταθερές ενδείξεις για παρουσία αρκούδας στον άξονα Βόρα-Ολύμπου και στη Στερεά Ελλάδα μέχρι και την ορεινή Ναυπακτία. Περιοχές που τα τελευταία 70 χρόνια δεν υπήρχε καμία καταγραφή».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις