Ανακύκλωση στο The Green City με κέρδος «πράσινο» ρεύμα από τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ συμμετέχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα επιβράβευσης της Ανακύκλωσης THE GREEN CITY με την υπηρεσίαGreenPassπου εξασφαλίζει ότι όση ποσότητα ενέργειας καταναλώνεται στο σπίτι, τόση ποσότητα παράγεται και δεσμεύεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

 

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ προσφέρει δωρεάν για ένα χρόνο το GreenPassως επιβράβευση σε όσους μαζέψουν 3.600 πόντους από την ανακύκλωση υλικών στο THEGREENCITY.Οι 3.600 πόντοι αντιστοιχούν σε μία πολύ μικρή ποσότητα υλικών προς ανακύκλωση (π.χ. 36 κιλά χαρτί ή 12 κιλά πλαστικό ή 3,3 κιλά αλουμίνιο) για να διευκολυνθεί η απόκτηση του GreenPass.

 

Για την ενεργοποίηση του GreenPass, οι πελάτες της ΔΕΗ μπορούν να εξαργυρώσουν τον κωδικό που έχουν λάβει από το THEGREENCITYστην ενότητα myRewards στο mydei και το mydeiapp στη σελίδα THE GREEN CITY.

 

THE GREEN CITY: Επιβράβευση της ανακύκλωσης

 

ΤοTHE GREEN CITY προσφέρει άμεσο κέρδος σε όλους τους πολίτες που ανακυκλώνουν. Οι δημότες διαχωρίζουν τα υλικά προς ανακύκλωση και τα παραδίδουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία (βαν), τα οποία πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια καθημερινά στην Αττική, καθώς και στις Έξυπνες Γωνίες (Έξυπνοι Οικίσκοι και Έξυπνες Νησίδες), δηλαδή σταθερά σημεία όπου ο χρήστης μπορεί να ανακυκλώνει 24/7. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος των υλικών που δίνουν προς ανακύκλωση, κερδίζουν αντίστοιχους πόντους, που μπορούν να εξαργυρωθούν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος.

 

Η πρωτοτυπία του Προγράμματος δεν περιορίζεται στα είδη προς ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, αλουμίνιο, γυαλί, βρώσιμα έλαια και λίπη, ρούχα, υποδήματα, υφάσματα, ηλεκτρονικός και ηλεκτρικός εξοπλισμός), αλλά στην όλη λειτουργία του, που επικεντρώνεται στη διευκόλυνση του κάθε πολίτη, ώστε να ανακυκλώσει εύκολα και στην απτή επιβράβευση της κάθε συμμετοχής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για επέκταση του προγράμματος και σε άλλες πόλεις, εκτός Αττικής.

 

Σε μόλις δύο χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, πάνω από 200.000 πολίτες έχουν κάνει εγγραφή και, ανακυκλώνοντας, έχουν συμβάλει σε εξοικονόμηση τουλάχιστον80.898 κιλώνCO2, σε χαρτί που έχει σώσει7.769 δέντρακαι12.019.100 λίτρα νερού.

 

GreenPass: Το ρεύμα στο σπίτι γίνεται «πράσινο»

 

Η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Η εγκατεστημένη ισχύς των εν λειτουργία Μεγάλων Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ανέρχεται σε 3.171MW, ενώ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Αιολικών, Φωτοβολταϊκών, Μικρών Υδροηλεκτρικών Σταθμών και Υβριδικών σταθμών) είναι της τάξης των 670ΜW.

 

Το GreenPass είναι η εμπορική ονομασία των Εγγυήσεων Προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχει παραχθεί από ΑΠΕ και διαθέτει η ΔΕΗ. Αποτελούν τη βεβαίωση της ΔΕΗ ότι για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ένα σπίτι, παράγει ισόποση ενέργεια από συγκεκριμένες πιστοποιημένες ΑΠΕ και την έχει δεσμεύσει για αυτό.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις