ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα φανούν τα λεφτά από τη μεγάλη πληρωμή

Κλείδωσε όπως όλα δείχνουν η ημερομηνία που ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα κάνει τη μεγάλη πληρωμή στους αγρότες που περιμένουν να δουν λεφτά στην τράπεζα.

Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες θα περιμένουν ακόμη οι περίπου 600.000 δικαιούχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ για να δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα από τις αγροτικές επιδοτήσεις και την προκαταβολή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης

Η πληρωμή θα αφορά 600.000 δικαιούχους που έκαναν για το 2020 αίτηση ΟΣΔΕ για την ενιαία ενίσχυση.

Οι πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν από 22 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη και στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να πληρώσει την πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης έως 23 Οκτωβρίου. Η πίστωση της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2020, που εκτιμάται ως ποσό γύρω στα 750 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει Πέμπτη, τότε τα λεφτά θα είναι διαθέσιμα το απόγευμα της ίδιας μέρας στα ΑΤΜ και στα γκισέ των τραπεζών την επόμενη μέρα, Παρασκευή.

Σήμερα ενδέχεται εξάλλου να πιστωθεί στους κτηνοτρόφους και το ποσό των 3,8 ευρώ ανά πρόβατο που αφορά την αποζημίωσή τους για το πλήγμα που υπέστησαν το Πάσχα, λόγω του lock down από τον κορονοϊό.

Μέσα στον επόµενο µήνα, και µετά την πίστωση της προκαταβολής του τσεκ, δροµολογούν οι αρµόδιοι των πληρωµών να τακτοποιηθούν ορισµένες εκκρεµότητες τόσο από τα προγράµµατα όσο και από τις ενισχύσεις της περσινής χρονιάς. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, αναφορικά µε τα προγράµµατα υπάρχουν κάποια υπόλοιπα που σχετίζονται µε εντάσεις και αιτήσεις θεραπείας στη Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία του έτους 2019. Όσον αφορά την ενιαία, τα απλήρωτα έχουν να κάνουν µε «κολλήµατα» λόγω δασικών χαρτών και υπολογίζονται σε ένα ποσό της τάξης των 6 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις