Την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης

Μετά από την χθεσινή υπεγράφη σύμβασης για την πληρωμή των κοινοτικών ενισχύσεων μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και του Ελληνικού δημοσίου την επόμενη εβδομάδα αναμένονται πληρωμές.

Εβδομάδα πληρωμών για τον αγροτικό κόσμο όλης της χώρας η ερχόμενη καθώς αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η πρώτη δόση της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2022 από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Η τελική ημερομηνία σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ακόμη «κλειδώσει» ωστόσο το πιθανότερο διάστημα είναι μεταξύ 19-21 Οκτωβρίου, ενώ και ο ίδιος ο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς έχει δηλώσει προ ημερών ότι η πίστωση των χρημάτων θα ξεκινήσει στις 19 Οκτωβρίου.

Το συνολικό ποσό προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ και θα αφορά το 70% της Βασικής Ενίσχυσης σε πάνω από 500.000 δικαιούχους, με την εξόφληση του υπόλοιπου 30% να πραγματοποιείται όπως κάθε φορά στο τέλος του έτους, παράλληλα με το πρασίνισμα και την ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις