De Minimis: 4,7 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς σταφίδας ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) 4,7 εκατ. ευρώ προς τους σταφιδοπαραγωγούς ετοιμάζει η κυβέρνηση όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς.

Όπως σημειώνει «Η ενίσχυση αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, θα είναι μέσω του μηχανισμού de minimis και εκτιμάται σε περίπου 50-55 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας, λειτουργώντας ενισχυτικά προς το αγροτικό εισόδημα.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, στηρίζοντας κάθε παραγωγό και κάθε προϊόν που πλήττεται από εξωγενείς παράγοντες.

Ειδικά για το 2023, ο συνδυασμός της φετινής ενίσχυσης μαζί με τις δράσεις για τη μείωση των αποθεμάτων μέσω της εμπορικής οδού, πρόκειται να λειτουργήσει θετικά βοηθώντας στη μερική αποκλιμάκωση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Το μεγάλο ζητούμενο για τη σταφίδα όμως παραμένει.

Διότι όπως είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό, χωρίς απόσυρση των αποθεμάτων που έχουν συγκεντρωθεί, η τιμή παραγωγού είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει και το πρόβλημα θα μεταφέρεται από χρονιά σε χρονιά και από σοδειά σε σοδειά.

Για τον λόγο αυτό, η υλοποίηση ενός προγράμματος απόσυρσης οφείλει να παραμένει στις κεντρικές μας επιδιώξεις.

Μόνο έτσι η αγορά της σταφίδας θα μπορέσει με βεβαιότητα να εξομαλυνθεί και να ισορροπήσει, με αποτέλεσμα να μην απαιτούνται κάθε φορά έκτακτες και εξειδικευμένες παρεμβάσεις». 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις