Γ. Αρβανιτίδης: για στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ΟΗΕ και Αμαζόνιο

Τοποθέτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ΟΗΕ και Αμαζόνιο


Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος τοποθετήθηκε σήμερα ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης για τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και τα πενιχρά αποτελέσματα επίτευξής τους από την Ελλάδα, ειδικά στη δράση για το κλίμα όπου υπάρχουν ακόμα μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας.

Όπως σημείωσε ο κ. Αρβανιτίδης:

“Είμαστε 50οι στη γενική αξιολόγηση σύμφωνα με την τελευταία έκθεση με τίτλο Sustainable Development Report 2019 που αφορά την πορεία επίτευξης των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ από τις χώρες μέλη του και η οποία δημοσιεύθηκε στις 28.06.2019.

Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και χρειάζεται επικαιροποίηση της από το 2010 μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδας η οποία έκανε λόγο για κόστος 700 δις ευρώ μέχρι το 2100 αν δεν δράσουμε τώρα."

Παράλληλα, σε σχέση με την πρωτοφανή καταστροφή του Αμαζονίου, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής έθεσε το ερώτημα στον πρέσβη της Βραζιλίας, ο οποίος παρέστη στην Επιτροπή και ενημέρωσε μαζί με ΜΚΟ για το θέμα, γιατί παρουσιάστηκε φέτος αυτή η έξαρση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο.

Έθεσε επίσης τον προβληματισμό κατά πόσο η φετινή καταστροφή του Αμαζονίου επιταχύνει τις αρνητικές συνέπειες της ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος, διατύπωσε την θέση του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το θέμα του Αμαζονίου ότι καταδικάζει:

1.Την αδράνεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών
2.Την ιδεολογική ενθάρρυνση αποψίλωσής του
3.Την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Φυλών που ζουν στον Αμαζόνιο

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις