Στο DNA του Έλληνα το καλό κρασί!

«Το αμπέλι και το κρασί είναι στο DNA του Έλληνα. Όπως έχει γράψει ο Οδυσσέας Ελύτης αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα θα σου μείνει ένα καράβι, μια ελιά κι ένα αμπέλι! Το μεράκι των οινοποιών και των παραγωγών μας, που πηγάζει από την μακρά ιστορική παράδοση της οινογνωσίας και της αμπελουργίας στον τόπο μας, και οι ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες, αποτελούν εχέγγυα για την παραγωγή μοναδικών ποιοτικών κρασιών». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου, που διοργάνωσε στη Λάρισα ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Θεσσαλίας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός καλωσόρισε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και έκανε λόγο για «κλίμα αισιοδοξίας στην οικονομία που επιβεβαιώνεται από τις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης και τη νέα αρχή που γίνεται στον τόπο, σε αντιδιαστολή με την προηγούμενη περίοδο, που στιγματίστηκε από τον ακατανόητο φόρο στο κρασί».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μίλησε για την «ανάγκη αναδιάρθρωσης αμπελώνων, όπου χρειάζεται, με ποιοτικότερες και εμπορικότερες ποικιλίες», αλλά και «εξωστρέφειας, με την ανάδειξη και προώθηση των κρασιών μας στις διεθνείς αγορές. Τέτοιες, λοιπόν, πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την μοναδική ποιότητα των οίνων μας, όπως η πρωτοβουλία του ΕΣΥΝΕ, αξίζουν συγχαρητήρια και ενθάρρυνση».

Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέληξε τον σύντομο χαιρετισμό του λέγοντας ότι «πριν κάποια χρόνια είχα δεχθεί πρόσκληση να επισκεφθώ την Αλσατία στο πλαίσιο των εκεί “δρόμων του κρασιού”. Νομίζω αντίστοιχες πρωτοβουλίες που “παντρεύουν” την οινογευσία και οινογνωσία με το τουριστικό προϊόν πρέπει να αναπτύξουμε κι εδώ. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε!».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις