Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν: Σχετικά με τη σημασία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας

«Ο κορονοϊός μάς επηρεάζει όλους μας. Αλλάζουμε τον τρόπο ζωής μας για να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των γύρω μας. Ίσως μας λείπουν πολλά πράγματα που αγαπάμε.

Σίγουρα πάντως δεν μας λείπει η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα αυτοκίνητα και ο θόρυβος της κίνησης.

Όταν ανοίγουμε το παράθυρό μας, μπορούμε να αναπνεύσουμε καθαρότερο αέρα. Βλέπουμε τη φύση να αποκαθίσταται. Δεν θα πρέπει όμως να έχουμε ψευδαισθήσεις.

Μπορεί να κατανοούμε και να ελέγχουμε καλύτερα τον κορονοϊό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την κλιματική αλλαγή. Η θέρμανση του πλανήτη μας συνεχίζεται και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο όσο συνεχίζουμε να καίμε ορυκτά καύσιμα.

Τώρα, καθώς σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε σταδιακά στις εργασίες μας και να επενδύσουμε δισεκατομμύρια ευρώ για να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας, θα πρέπει να αποφύγουμε την επιστροφή στις παλιές μας ρυπαντικές συνήθειες. Θα πρέπει να επανέλθουμε καλύτεροι από αυτή την πανδημία.

Μπορούμε να καταστήσουμε την κοινωνία και τον πλανήτη μας υγιέστερους επενδύοντας στην ανανεώσιμη ενέργεια, οδηγώντας καθαρά αυτοκίνητα, ανακαινίζοντας τα σπίτια μας για να βελτιώσουμε την ενεργειακή τους αποδοτικότητα. Αγοράζοντας βιώσιμα τρόφιμα, ξαναχρησιμοποιώντας τα υλικά αντί να τα πετάμε στα σκουπίδια και παράγοντας χάλυβα χαμηλού άνθρακα.

Αυτό είναι το νόημα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις