Οι δασμοί των ΗΠΑ και τα Ελληνικά προϊόντα
Οι δασμοί των ΗΠΑ και τα Ελληνικά προϊόντα

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία εξεύρεσης λύσης στο επίμαχο θέμα των Αμερικανικών κυρώσεων και δασμών, που πλήττουν αρκετά ελληνικά προϊόντα. Αν και η κυβέρνηση Τράμπ εξαίρεσε αρκετά βασικά αγροτικά προϊόντα, όπως είναι συγκεκριμένα το ελληνικό ελαιόλαδο, προϊόντα ελιάς, τυριά και κρασιά, ωστόσο παραμένουν πάρα πολλά εξαγωγικά μας προϊόντα στη λίστα των δασμών.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, με μια μεγάλη ομάδα ευρωβουλευτών, καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε διπλωματική επίλυση της διαφοράς, ενώ πρέπει να ληφθούν επείγοντα μέτρα για να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους τομείς να ξεπεράσουν την τρέχουσα κατάσταση. Για τα μέτρα ενίσχυσης ζητούν από τον Επίτροπο Γεωργίας κ. Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι να προχωρήσει σε άμεσες αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών. Οι απώλειες εισοδήματος που υπέστησαν, σε συνδυασμό με την τρέχουσα άσχημη οικονομική συγκυρία, υπερβαίνουν κατά πολύ τον άμεσο αντίκτυπο στα περιθώρια πωλήσεων. Οι Ευρωβουλευτές παραδέχονται ότι για την οινοποιία τα έκτακτα μέτρα στήριξης, στην κρίση του κορωνοϊού, βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση. Καταγγέλλουν όμως ότι οι εκκλήσεις τους δεν βρήκαν ανταπόκριση για χρηματοδοτική στήριξη απέναντι στη ζημιά των δασμών των ΗΠΑ.

 Ο Εμμανουήλ Φράγκος εκφράζει την ελπίδα του για γρήγορη διπλωματική επίλυση της διαφοράς και καλεί σε επείγουσα στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα που πλήττεται. Δυστυχώς οι παραγωγοί γεωργικών τροφίμων αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος του κόστους μιας νομικής διαφοράς, που προέρχεται από έναν εντελώς άσχετο τομέα.

 

* Επισυνάπτεται η κοινή επιστολή προς τον Πολωνό Επίτροπο Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις