Ο Εμμανουήλ Φράγκος υπέρ των Ελλήνων οινοποιών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Εμμανουήλ Φράγκος υπέρ των Ελλήνων οινοποιών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης συμμερίζεται τις ανησυχίες των Ελλήνων οινοποιών στο ενδεχόμενο πρόσθετων νέων δασμών από τις ΗΠΑ. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής συνυπέγραψε επείγουσα επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζοντας τις ανησυχίες του κλάδου, που πλήττεται ιδιαίτερα σήμερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας και από το κλείσιμο της εστίασης.

 

Ο Εμμανουήλ Φράγκος από την πρώτη στιγμή έθεσε το θέμα των δασμών, σε κορυφαίο επίπεδο εντός των Ευρωπαϊκών θεσμών. Οι δασμοί των ΗΠΑ είναι σαφώς ένα εμπόδιο προς τις Ελληνικές εξαγωγές και μάλιστα με αφορμή μια αμερικανο-ευρωπαϊκή διαφωνία, αναφορικά με την Airbus. Πέραν των Ελλήνων παραγωγών ζημιώνονται παράλληλα οι Έλληνες ομογενείς και όλοι οι αμερικανοί πολίτες, καθότι με τους δασμούς δεν απολαμβάνουν, τα ποιοτικά Ελληνικά προϊόντα, σε προσιτές τιμές.

 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις δείχνει να κατανοεί τον προβληματισμό του κλάδου και απάντησε άμεσα, σημειώνοντας τα υπάρχοντα μέτρα στήριξης που προβλέπονται για τον κλάδο της οινοποιίας. Συμφωνεί ότι ο κλάδος έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία και δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί την κατάσταση των δασμών με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Ο Επίτροπος Ντομπρόβσκις στην απάντησή του υπενθυμίζει τα μέτρα στήριξης για την ευρωπαϊκή οινοποιία, για τα οποία πίεσε, διεκδίκησε και απέσπασε τους προηγούμενους μήνες ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.

 

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, ως μέλος στις Επιτροπές Εμπορίου και Αγροτικών θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου στέκεται πάντα στο πλευρό των Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων, υποστηρίζονταςκάθε πρωτοβουλία  υπέρ των Ελληνικών προϊόντων σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

* Επισυνάπτεται η απάντηση του Επιτρόπου Εμπορίου της ΕΕ, κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις