Κορυφαία ΓΚΑΦΑ: Η Ελλάδα δεν έχει κατοχυρώσει την λέξη «Ελληνικό» για τα προϊόντα της
Κορυφαία ΓΚΑΦΑ: Η Ελλάδα δεν έχει κατοχυρώσει την λέξη «Ελληνικό» για τα προϊόντα της

Ως και γκάφα της Ελλάδας χαρακτηρίζει ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει προβεί σε καμία δράση εντός της ΕΕ μέχρι σήμερα, προκειμένου να κατοχυρώσει τη λέξη «Ελληνικό», αποκλειστικά για τα προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα.

 

Ειδικά το ελληνικό γιαούρτι μπορεί να αποτελέσει τον "λευκό θησαυρό της Ελλάδας" που έχει υπερπολλαπλάσια διεθνή ζήτηση από τη σημερινή ελληνική παραγωγή, την οποία καλύπτουν ξένες πολυεθνικές.

 

Κατόπιν της απάντησης που έλαβε ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης στην Γραπτή του Ερώτηση για τη διεκδίκηση της λέξης «Ελληνικό» από την Ελλάδα, η Επίτροπός Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου ενημερώνει ότι η Ελλάδα:

 

1)         μπορεί βάσει του Κανονισμού 1169/2011 να ξεκινήσει αγώνα έναντι πλήθους προϊόντων που εμπορεύονται πολυεθνικές και φέρουν παραπλανητικά ελληνικά σύμβολα, δίνοντας στον καταναλωτή την εντύπωση ότι πρόκειται για Ελληνικά προϊόντα.

2)        ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσει σε αναλυτική μελέτη σχετικά με τη συνολική αξία της ένδειξης «ελληνικό» στη διεθνή αγορά, ώστε να δώσει αγώνα κατάκτησης του μαζί με τις ελληνικές εταιρίες.

3)        Έχει την ευκαιρία να πιέσει την ΕΕ για την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης των προϊόντων. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό οικονομικό θέμα που μπορεί να αναδείξει την Ελλάδα σε κορυφαίο εξαγωγέα προϊόντων όπως το γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

* Επισυνάπτεται η απάντηση της Επιτρόπου κ. Στέλλας Κυριακίδου και η ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις