Τέλος επιτηδεύματος
Τέλος επιτηδεύματος

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, φέρνει σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο αποτελεί μια «ελληνική πατέντα» και έχει επιβληθεί από το 2012. Το τέλος αυτό πλήττει τις πολύ μικρές, οικογενειακές και νεοφυείς επιχειρήσεις και αποθαρρύνει το επιχειρείν.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος επισημαίνει στην Κομισιόν ότι ακόμα και κατά το παρελθόν έτος που οι επιχειρήσεις δεν είχαν έσοδα, ζητήθηκε το ποσό των 400-1.000 ευρώ ανά επιχείρηση, ασχέτως κερδών ή ζημιών. Αυτή η αρνητική διάκριση και επιβάρυνση έναντι των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων τις θέτει σε μειονεκτική θέση έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, ενώ τιμωρεί και τους νέους, μικρούς Έλληνες επιχειρηματίες για την τόλμη και την προσπάθειά τους.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, με ερώτηση προς την ευρωπαϊκή ηγεσία, επιθυμεί την επίσημη γνωμοδότηση για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης επιβάρυνσης. Επίσης ζητά ενημέρωση εάν έχει παρουσιαστεί στην ελληνική κυβέρνηση κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, σχετικά με τα δυνητικά αποτελέσματα της κατάργησης αυτού του τέλους.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις