Εμμανουήλ Φράγκος: Υποστήριξη αγροτών στα νησιά του Αιγαίου
Εμμανουήλ Φράγκος: Υποστήριξη αγροτών στα νησιά του Αιγαίου

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την επιτακτική ανάγκη υποστήριξης των αγροτών στα νησιά του Αιγαίου. Μέσα στην αβεβαιότητα των ανατιμήσεων και της απορρύθμισης της αγροτικής αγοράς, η Ελληνική κυβέρνηση με ΚΥΑ προχωράει σε νέα μέτρα που πλήττουν την αγροτική παραγωγή, κυρίως στην Κρήτη.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος καταγγέλλει ότι η εν λόγω ΚΥΑ, για παραβάσεις της νομοθεσίας στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές και την κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων και τις ανάλογες διοικητικές κυρώσεις, θα επιβαρύνει τους παραγωγούς και εμπόρους αγροτικών προϊόντων στα νησιά. Ειδικά για την Κρήτη, η ΚΥΑ θα επιφέρει άμεσα τεράστιες ζημιές και αύξηση στο κόστος μεταφοράς έως και 30%.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναζητά συμπαράσταση στις πρωτοβουλίες του, για υποστήριξη των αγροτών στα νησιά του Αιγαίου. Με πρόσφατες τεκμηριωμένες μελέτες αποδεικνύει ότι στοχευμένες πιλοτικές παρεμβάσεις την περίοδο 2015-2019 πέτυχαν τους στόχους, μέσα από τα προγράμματα POSEI και SAI.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος καλεί την Κομισιόν να επεκτείνει τη νέα Οδηγία που προβλέπει τη μείωση φόρου έως 30% στα νησιά του Αιγαίου από το 2025 και στην Κρήτη και την Εύβοια. Συγκεκριμένα, ζητά ένταξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την υποστήριξη της αγροτικής ανάπτυξης στα νησιά POSEI, σε ειδικό καθεστώς, έστω και για χρονικά περιορισμένη περίοδο, αλλά και ενίσχυση της συνεργασίας των Ελλήνων αγροτών στα πλαίσια των συνεταιρισμών.

 

Δείτε εδώ την ερώτηση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις