Εμ. Φράγκος: Απαραίτητη ενίσχυση των Ελλήνων αιγοπροβατοτρόφων
Εμ. Φράγκος: Απαραίτητη ενίσχυση των Ελλήνων αιγοπροβατοτρόφων

Πρόσφατα, οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προέβαλαν αίτημα για άμεση λύση που αφορά τα αδιάθετα αμνοερίφια. Κατά την περίοδο του Πάσχα, όπου και η ελληνική παράδοση οδηγεί στην κορύφωση της ζήτησή τους, πλήθος κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων κατήγγειλε πως η ελληνική αγορά κατακλύστηκε από παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγόμενων αμνοεριφίων.

Προασπίζοντας τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο, οφείλαμε να πράξουμε το σωστό και να προωθήσουμε το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με τη γραπτή ερώτησή μας προς την αρμόδια
Επιτροπή, θίγουμε το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων ώστε να προσδιορίζονται από τον Έλληνα κτηνοτρόφο και καταναλωτή. Επιπλέον, αναζητούμε την ευρωπαϊκή βοήθεια για τη στήριξη και την τόνωση της ελληνικής κτηνοτροφικής παραγωγής με διαδικασία κατεπείγοντος.

Τέλος, περί του αιγοπρόβειου κρέατος, θέτουμε το ερώτημα για τη χορήγηση ενίσχυσης για την ιδιωτική αποθεματοποίηση του ελληνικού αιγοπρόβειου κρέατος, ώστε να μειωθεί η ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Βρισκόμαστε πάντα πλάι στους Έλληνες και στις Ελληνίδες και δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε αδικία να περνάει απαρατήρητη και χωρίς πολιτικό αγώνα, ιδιαίτερα για τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί θεμέλιο για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις