Ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η μη υποστήριξη των Ελλήνων πατατοπαραγωγών

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», έλαβε την απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας, κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, σχετικά με την ερώτηση που είχε υποβάλει για τα προβλήματα στην εγχώρια παραγωγής πατάτας και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, επισημαίνοντας την αδυναμία των πατατοπαραγωγών να ανταπεξέλθουν στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής και βλέποντας το εισόδημά τους να μην καλύπτει τα προς το ζην, απευθύνθηκε στην Επιτροπή για την εύρεση ευρωπαϊκών εργαλείων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την παρούσα εικόνα της ελληνικής πατατοπαραγωγής, όπως και να επισημανθούν οποιεσδήποτε πρακτικές ντάμπιγκ που υπονομεύουν την ελληνική παραγωγή. Στην απάντησή του ο κ. Βοϊτσεχόφσκι επαλήθευσε τις δυσάρεστες σκέψεις των Ελλήνων αγροτών. Οι ελληνικές εισαγωγές πρώιμης πατάτας από τρίτες χώρες αυξήθηκαν έως σχεδόν το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε σύγκριση με τον πολύ χαμηλό όγκο των εισαγωγών για την ίδια περίοδο το 2021. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά πως, στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, «εναπόκειται στην Ελλάδα να διαπιστώσει κατά πόσον και με ποιόν τρόπο μπορεί να χρησιμοποιήσει τα διάφορα μέσα πολιτικής που έχει στη διάθεσή της για τη στήριξη του τομέα της πατάτας». Η οικονομική οργάνωση των Ελλήνων γεωργών είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, όπως θέλει εκείνη να το ορίσει στο εθνικό στρατηγικό της σχέδιο. Η απροθυμία της κυβέρνησης να στηρίξει τον Έλληνα αγρότη  επιβεβαιώνεται και από την άγνοια που δηλώνει ο κ. Βοϊτσεχόφκσι για οργανωμένες πρακτικές ντάμπινγκ, ώστε να συμπιεστεί λόγω ανταγωνισμού με φθηνότερες εισαγωγές η ελληνική πατατοπαραγωγή,

Η ελληνική γεωργία έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο από επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, αφού αποσαφηνίζεται και πάλι πως η μοίρα και η επιβίωση των Ελλήνων γεωργών και, συνεπώς, των Ελλήνων πατατοπαραγωγών είναι στα χέρια της. Το κυβερνών κόμμα απέδειξε ότι δεν μπορεί και κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν έχει ενδιαφερθεί για την πορεία του Έλληνα παραγωγού πέρα από την Ελληνική Λύση. Με τις προτάσεις και τις λύσεις μας, μόνο εμείς μπορούμε ανατάξουμε τον ελληνικό πρωτογενή τομέα, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις