Κόκκαλης σε Σκυλακάκη: Πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι καλούνται να πληρώσουν τη ΔΕΗ για το διάστημα που ήταν πλημμυρισμένοι!

Πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι καλούνται να πληρώσουν τη ΔΕΗ για το διάστημα  που τα ποιμνιοστάσια τους ήταν πλημμυρισμένα, τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται λογαριασμός της ΔΕΗ πλημμυροπαθούς κτηνοτρόφου για κατανάλωση αγροτικού ρεύματος ποιμνιοστασίου την περίοδο που οι εγκαταστάσεις ήταν πλημμυρισμένες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ενώ οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι του Αμπελώνα «λόγω της πλημμύρας εγκατέλειψαν τις εγκαταστάσεις τους που βρέθηκαν από τις 8 Σεπτεμβρίου κάτω από το νερό,»  έλαβαν λογαριασμούς από τη ΔΕΗ στους οποίους «η κατανάλωση ρεύματος αφορά περίοδο από 31/8 έως 1/10 με τις 23 ημέρες να μην υπάρχει ρεύμα! και η συνολική κατανάλωση να αγγίζει τις 3.415 κιλοβατώρες.»

 Επισημαίνεται ότι «τα ποιμνιοστάσια ήταν πλημμυρισμένα, ρεύμα δεν υπήρχε, ο μετρητής είχε καταστραφεί και η πρόσβαση στα ποιμνιοστάσια δεν ήταν δυνατή μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου,»  καθώς και το γεγονός ότι  «η ΔΕΗ εμφανίζει μέτρηση και μάλιστα αυξημένη σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο και ζητά ποσά που για κάποιους ξεπερνούν τα 500 €.»

Αναφέρεται από τους κτηνοτρόφους ότι το κράτος τους έχει εγκαταλείψει καθώς καλούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς μέσα στον Οκτώβριο, «όταν και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ούτε τόσο ρεύμα κάψαμε, ούτε κάποια μέτρηση έγινε και το κυριότερο όταν ξέρουν πολύ καλά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε,» και ζητείται η εξεύρεση λύσης «και σε αυτό το απαράδεκτο χαράτσι.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις