Νικητιάδης: "Δώστε τα ονόματα όσων παραπλανούν τους καταναλωτές, κ. Σκρέκα, αφού τα γνωρίζετε"

Η παραδοχή από πλευράς του υπουργού Ανάπτυξης, με σημερινές του δηλώσεις, ότι υπάρχει τοπίο στην αγορά σε ότι αφορά τις εκπτώσεις και τις προσφορές που χρειάζεται ξεκαθάρισμα, αποτελεί και ομολογία ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμη να ελέγξει το τοπίο αυτό,  μαρτυρώντας την ανεπάρκειά της. Παρά τα όποια πρόστιμα επιβλήθηκαν προ μηνών σε αλυσίδες εμπορίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε σήμερα την παραδοχή ότι ανάλογες πρακτικές υφίστανται σε καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Παραλλήλως ομολογεί κατ’ ουσίαν ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει τις πρακτικές  και δεν τολμά να αντιμετωπίσει τους δημιουργούς τους. Ονόματα και διευθύνσεις πρέπει να δώσει ο κ. Σκρέκας αφού τα γνωρίζει.

Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με ουσιαστικά μέτρα και όχι επικοινωνιακά τρικ. Και ούτε εισαγόμενη είναι όπως ισχυρίζεται ο κ. Σκρέκας αφού στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι τιμές σε βασικά  προϊόντα είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τη χώρα μας.

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας που εδώ και μήνες μαστίζει τα νοικοκυριά επιτυγχάνεται  με την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, με ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά και με την ενδυνάμωση του καταναλωτικού κινήματος.

Το υπουργείο Ανάπτυξης αν αποπειραθεί ξανά με αβάσιμες δηλώσεις να θέσει τέλος στο θολό τοπίο των παραπλανητικών προσφορών, ας επικοινωνήσει πρώτα με όλους τους κυβερνητικούς φορείς για να μην εκτεθεί εκ νέου από το «άδειασμα» του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις