Καπετάνος: Η κυβέρνηση στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων της Θεσσαλίας

Ο Χρήστος Καπετάνος με υπουργικό κλιμάκιο σε Αγιά, Φάρσαλα, Ευίδριο, Λάρισα, Ελασσόνα: «Τεράστια η προσπάθεια αποκατάστασης της Θεσσαλίας. Στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων η κυβέρνηση.

 

Υπουργικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον ΥΠΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη, συνοδευόμενο από το βουλευτή του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Καπετάνο πραγματοποίησε την Παρασκευή, εκτενή περιοδεία στις περιοχές του Νομού Λάρισας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Πρώτος σταθμός η περιοχή του Δήμου Αγιάς, όπου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσης Σταμενίτης, με τους Γενικούς Γραμματείς ΥΠΑΑΤ, Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και Δημήτριο Παπαγιαννίδη συναντήθηκαν με παραγωγούς κάστανου, ακτινίδιου, μήλων και κερασιών, που καλλιεργούνται μαζικά στην περιοχή αλλά και εκπροσώπους τοπικών Συνεταιρισμών. Ο Λαρισαίος βουλευτής γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί ζήτησε την ενίσχυση και πληρωμή προκαταβολών στα προϊόντα που δεν πληρώθηκαν καθώς και την ενίσχυση των συνεταιρισμών όπως έγινε και το 2021.

Επόμενη στάση στα Φάρσαλα όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Οργάνωση Βαμβακοπαραγωγών Φαρσάλων “Cotton Farsala” και κατόπιν επίσκεψη στο Ευίδριο όπου το ως άνω υπουργικό κλιμάκιο και ο Βουλευτής Λάρισας κ.Καπετάνος παρόντος και του προέδρου ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέτζου, συνάντησαν τον αγροτικό συνεταιρισμό της επαρχίας Φαρσάλων “ο Ενιπέας”.

Στη συνέχεια στην πόλη της Λάρισας έλαβε χώρα συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη και του υπουργικού κλιμακίου, παρόντος του βουλευτή ΝΔ Λάρισας, Χρήστου Καπετάνου με εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών, όπου συζητήθηκαν θέματα που έθεσε ο Χρήστος Σουλιώτης πρόεδρος του Θεστό αναφορικά με την ενίσχυση των τοματοπαραγωγών και όχι μόνον.

Η περιοδεία έληξε στην πόλη της Ελασσόνας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

Ο Λαρισαίος Βουλευτής κατά το πέρας της ολοήμερης περιοδείας αργά το βράδυ, δήλωσε:

«Περιοδεύσαμε για άλλη μια φορά με το κλιμάκιο του ΥΠΑΑΤ και τον Υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη στις περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα για να επισκεφτούμε και να συνομιλήσουμε με τους αγροτοπαραγωγούς και τους κτηνοτρόφους. Η προσπάθεια που γίνεται για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη είναι τεράστια και από την πρώτη στιγμή τα υπουργικά κλιμάκια σάρωσαν το Νομό Λάρισας. Ο ΕΛΓΑ συνεχίζει με τις πληρωμές των παραγωγών και όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός έως τις 30 Ιουνίου θα έχουν εξοφληθεί ολοκληρωτικά οι πληγέντες παραγωγοί της Θεσσαλίας. Επίσης ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα ανοίξει πλατφόρμα για νέες αιτήσεις στο πρόγραμμα απονιτροποίησης, ενώ θα δοθεί παράταση στο 2ο πρόγραμμα, είναι μέτρο που ζήτησα από τον ΥΠΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη στις 22/11/2023 με σχετική ερώτηση.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων του νομού μας και χαιρετίζω την ίδρυση του νέου Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λάρισας και Περιχώρων με τους οποίους συναντήθηκα και άκουσα με προσοχή τα θέματα που τους απασχολούν, όπου σε αγαστή συνεργασία με τον ΥΠΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη, προχωρά η επίλυση πολλών προβλημάτων, ενώ αναμένεται τις προσεχείς ημέρες και η ανακοίνωση του μέτρου 5.2 για την αποκατάσταση ζωικού κεφαλαίου και ζημιών».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις