Γλαβίνας: « Η κυβέρνηση επέδειξε αδιαφορία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού ACTION24 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Γιώργο Παγάνη ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο κ. Γλαβίνας σημείωσε: «Πρέπει να δούμε πως θα λυθούν τα προβλήματα σε άμεσο χρόνο. Αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση έχει κάνει πολλά λάθη, με πολλές καθυστερήσεις και έχει επιδείξει αδιαφορία. Για τις μειωμένες ενισχύσεις, για την καθυστέρηση και την περικοπή των αποζημιώσεων, για το αυξημένο κόστος παραγωγής, π.χ. θα μπορούσαμε να έχουμε την επιστροφή του ΦΠΑ ή τον μειωμένο ΦΠΑ στο πετρέλαιο. Υπάρχουν λύσεις για όλα τα παραπάνω θέματα, αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί.  Όλα αυτά που συζητούμε για τους αγρότες, δεν είναι ξεκομμένα από τη συνολική πολιτική της χώρας και αφορά δύο σημαντικά προβλήματα. Την περιφέρεια που ξέρουμε τι προβλήματα αντιμετωπίζει -ερήμωση, μείωση του πληθυσμού, υπανάπτυξη- καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, καθώς συνδέεται στενά με την επισιτιστική κρίση που ζήσαμε, την ανάγκη της διατροφικής επάρκειας, την ανάγκη να στηριχθεί η χώρα σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Οι αγρότες ορθά διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους με ισχυρό τρόπο και η Κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα. Η κοινωνία γνωρίζει ότι έχουμε ανάγκη την ισχυρή αγροτική παραγωγή, αλλά οι αγρότες συνειδητοποιούν ότι «δεν βγαίνουν πλέον οικονομικά», όταν δηλώνουν ότι δεν μπορούν να δουλεύουν για να πληρώνουν μόνο τον λογαριασμό του ρεύματος ή του πετρελαίου και δεν αξίζει πλέον, ενώ πολλοί αυτούς παρατούν τις δουλειές τους και πηγαίνουν σε άλλες ασχολίες μακριά από την πρωτογενή παραγωγή, αυτό είναι ένα πλήγμα συνολικά για τη χώρα. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να βρει λύση στα αιτήματά τους γιατί είναι μια κοινωνική αναγκαιότητα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα».

Ερωτηθείς για το αν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θα στηρίξει τα μπλόκα των αγροτών αν τελικά αυτά γίνουν, ο κ. Γλαβίνας διαφωνώντας με το κλείσιμο των εθνικών οδών ως ένα μη ενδεδειγμένο μέτρο ανέφερε πως «καλό είναι να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Νομίζω οφείλουμε να βρούμε άμεσα τις λύσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τα αιτήματά τους. Οι αγρότες βρίσκονται ήδη σε ένα αδιέξοδο. Ζητούν αξιοπρέπεια. Τα χρήματα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι εφόσον τα χρήματα δεν επαρκούν θα ενισχύσει με κρατικούς πόρους τον ΕΛΓΑ».

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ «αιμοδοτεί» με στελέχη τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γλαβίνας δήλωση πως «δεν μας τους στερεί. Γιατί το ΠΑΣΟΚ κατάφερε και έχει ανανεωθεί εις βάθος, οριζοντίως, σε όλα τα επίπεδα, με δικά του στελέχη και δεν έχει ανάγκη κάποια στελέχη που έχουν φύγει εδώ και αρκετό καιρό από το ΠΑΣΟΚ για τους δικούς τους λόγους. Το να φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία παίρνει διαρκώς στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, όπως συμβαίνει και στο υπουργικό συμβούλιο, μήπως δείχνει ότι η ίδια δεν έχει στελέχη; Ότι δεν εμπιστεύεται τα στελέχη της; Διαβάζουμε σήμερα σε ένα άρθρο της Καθημερινής, τον τίτλο «τα βίντεο ευτυχώς μένουν». Προφανώς, αναφέρεται σε  κατά καιρούς δηλώσεις, όχι μόνο της κ. Χριστοφιλοπούλου αλλά και άλλων στελεχών, που παλαιότερα ήταν στο ΠΑΣΟΚ και μετά πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έλεγαν πολλά εναντίον των κομμάτων που τελικά κατέληξαν. Αυτή είναι στάση ηθικής και στάση αξιών στην πολιτική; Εμείς δεν το υπηρετούμε αυτό. Μπορεί να προχωρούν τα πράγματα στην κοινωνία, αλλά όταν έχεις μια πολιτική ιδεολογία και όταν παράλληλα έχεις εκφραστεί εναντίον ενός Πρωθυπουργού ή ενός Προέδρου κόμματος, δεν μπορεί μετά να τον υπηρετείς και να τον θαυμάζεις».

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις