Γλαβίνας:«Η αδιαφορία και η μεταβίβαση ευθυνών εκ μέρους της Κυβέρνησης είναι που ενοχλεί τους αγρότες»

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN BEYOND και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Κληθείς να απαντήσει για τις διαμαρτυρίες των αγροτών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είπε πως «το   πρόβλημα  είναι   περισσότερο   διαρθρωτικό   και   έχει   να   κάνει   με   την   αδιαφορία   που   έχει επιδείξει η Κυβέρνηση. Αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο τους αγρότες και το γεγονός ότι στην Κυβέρνηση μεταβιβάζουν τις ευθύνεςπροβάλλοντας τις εικόνες της Γαλλίας και της Γερμανίας για να πουν ότι παντού υπάρχει πρόβλημα και άρα δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Ενώ, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Δεν θα μιλήσω για το μπάχαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις αλλαγές των υπουργών, τις αλλαγές των προέδρων για τις οποίες κανείς δεν απολογήθηκε. Κανείς δεν μας είπε για ποιο λόγο μειώθηκαν οι   ενισχύσεις,   για   ποιο   λόγο   ο   ΕΛΓΑ  δεν   προσαρμόστηκε   στα   νέα   δεδομένα   που   απαιτεί πράγματι η κλιματική κρίση, για ποιο λόγο έμειναν αδιάθετα εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι αγρότες».

Ενώ αναφορικά με την στάση του κόμματος απέναντι στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κλάδου ο κ. Γλαβίνας είπε: «Οι προτάσεις μας είναι στο τραπέζι, όπως η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο» κι εξήγησε πως «το   ΠΑΣΟΚ   διαχρονικά   αντιμετωπίζει   την περιφέρεια ως βασικό συστατικό στοιχείο της χώρας. Στηρίζουμε, λοιπόν, την περιφέρεια, τους αγρότες, επιδιώκουμε την περιφερειακή ανάπτυξη, ιδιαίτερα όταν σε αυτές τις περιοχές το δημογραφικό και η ερήμωσή τους είναι τα βασικά προβλήματα» και συμπλήρωσε υπενθυμίζοντας την χθεσινή παρέμβαση του Προέδρου του κόμματος, κατά την οποία «κατέθεσε και κάποιες επιπλέον προτάσεις. Ανέδειξε   το ζήτημα του   έλεγχου  των παράνομων  ελληνοποιήσεων   σχετικά   με   τα   προϊόντα,   τα   οποία   έρχονται από το εξωτερικό χωρίς κανέναν έλεγχο. Εάν έρχονται από τις τρίτες χώρες, να βάλουμε διαδικασίες ελέγχου πιστοποίησης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, κάτι που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για να ελέγξουμε όλη αυτήν την κατάσταση»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του σχετικά με το αγροτικό θέμα κατέστησε σαφές ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν αποτελεί λύση το κλείσιμο των δρόμων» ενώ σημείωσε πως  «η  χθεσινή   συνάντηση   στη  Νίκαια Λάρισας έδειξε ότι οι αγρότες δεν φωνάζουν απλά. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και έχουν και την κοινή γνώμη  μαζί τους. Όσον αφορά στο κόστος παραγωγής, έχουμε μιλήσει για τις ενεργειακές κοινότητες που είναι μία πολύ χρήσιμη μέθοδος μείωσης του κόστους παραγωγής, για την οποία η Κυβέρνηση αδιαφορεί παντελώς. Όμως, υπάρχει το αναγκαίο δίκτυο; Έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες υποδομές; Ή πάλι, ως συνήθως, η Κυβέρνηση ακολουθεί τα γεγονότα και προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση με υποσχέσεις, ενώ το κακό έχει ήδη γίνει και είναι ήδη πολύ μεγάλο;»

Τέλος, ερωτηθείς για την κοινή εκδήλωση των κυρίων Δ. Τεμπονέρα, Ε. Αχτσιόγλου και Μ. Χριστοδουλάκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε πως «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό, δεν υπήρχε καμία τέτοια ενημέρωση και συζητάμε για κάτι, το οποίο μπορεί   να   θεωρήσει   κανείς   ότι   είναι   άκαιρο» εξηγώντας πως «εμείς  έχουμε   θέσει   σαφή   στόχο   η   χώρα   να αποκτήσει ισχυρή αντιπολίτευση και να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών. Επί τη βάση αυτών γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση, διότι αυτά είναι τα μεγάλα διακυβεύματα και εκεί πρέπει να δούμε τα κοινά σημεία. Για εμάς ο στόχος είναι να είμαστε δεύτεροι και ισχυροί στις ευρωεκλογές».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις