Με αργά βήματα η ανάδειξη του Μακεδονικού Τάφου του Αγίου Αθανασίου

Σε απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή, κατόπιν σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης, το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι μέσα στο 2018 θα διαθέσει το ποσό των 75.000€ για την επικαιροποίηση, συμπλήρωση και ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, ώστε στο μέλλον η Β’ Φάση του έργου να ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο κ. Αρβανιτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Κάθε βήμα που γίνεται για την ολοκλήρωση των έργων και την ανάδειξη ενός μνημείου μεγάλης ιστορικής σημασίας και μοναδικής ομορφιάς, όπως είναι ο Μακεδονικός Τάφος του Αγίου Αθανασίου, κρίνεται θετικό.

Δεν μπορώ, όμως, να μην επισημάνω τα πολύ αργά βήματα και την υπομονή που θα χρειαστεί μέχρι να τελειώσει το έργο. Ελπίζω το Υπουργείο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων να κινηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου δεν υπάρχει, ούτε πότε και αν θα καταφέρει να ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι τα 75.000€ που θα διαθέσει το Υπουργείο Πολιτισμού το 2018 για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες».

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το πλήρες κείμενο της απάντησης.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το κείμενο της σχετικής ερώτησης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις