Πλανήτης γη: Γιατί αν δεν το ξέρετε και τα πουλιά έχουν αισθήματα

 Περπατάμε στη Γη. Όλοι μας πατάμε στον ίδιο πλανήτη. Τον πλανήτη Γη. Και πως γίνεται και μόνο σε αυτόν τον πλανήτη υπάρχει ζωή; Ζώα, φυτά, λουλούδια, θάλασσα, οξυγόνο, άνθρωποι… Όλα αυτά τα βρίσκουμε μόνο στη Γη. Ζούμε σε έναν
Ζωντανό Πλανήτη.

Ο φωτογράφος Κώστας Καπουργάς πήγε στη λίμνη της Καστοριάς για να φωτογραφίσει ένα ζευγάρι Καρατζάδων. Αυτό που τελικά φωτογράφισε ήταν κάτι που άγγιξε χιλιάδες ανθρώπους από όλη την Ελλάδα.
«Μαζί στην ζωή μαζί και στον θάνατο….
Οι Καρατζάδες ενηλικιώνονται στο τέταρτο έτος της ηλικίας τους, είναι μονογαμικό είδος, το ζευγάρι δηλαδή δεν χωρίζει ποτέ όσο ζει. Μαζί κλωσάν και τα αυγά τους για 22 μέρες, εναλλάξ. Στο στερνό τους αυτό ταξίδι από την Αφρική για τις χώρες του βορρά, έκαναν μια στάση στην μικρή λίμνη της Καστοριάς όπου έμελλε να είναι και η τελευταία τους. Μετά από χιλιάδες μίλια, μετά από πάρα πολλά ταξίδια, κινδύνους καθημερινούς, γεμάτο από εχθρούς, το ταξίδι τους έφτασε στο τέλος. Με όσες δυνάμεις τους απέμειναν σύρθηκαν ο ένας πλάι στον άλλον και ξεψύχησαν αγκαλιά όπως ήταν σε όλη τους την ζωή, διδάσκοντάς μας τι θα πει πραγματική αγάπη και αφοσίωση. Μαζί λοιπόν ξεκίνησαν για ένα νέο ταξίδι, σε έναν άλλο κόσμο, πιο δίκαιο για καρατζάδες, πιο φιλικό για πουλιά που έχουν αισθήματα.
Γιατί αν δεν το ξέρετε και τα πουλιά έχουν αισθήματα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις