«Οι περιπέτειες των Ατρόμητων της Μαργαριτοχώρας. Η κλοπή των λαγηνιών από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας»
«Οι περιπέτειες των Ατρόμητων της Μαργαριτοχώρας. Η κλοπή των λαγηνιών από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας»

Οι Ατρόμητοι, οι μικροί ήρωες της Μαργαριτοχώρας, μεταφέρονται στον χρόνο και χρησιμοποιούν τις μαγικές τους δυνάμεις για να λύσουν μυστήρια και να νικήσουν το κακό. Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο της κλοπής των θησαυρών από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας;

Με αναφορές σε μυθολογικά και ιστορικά πρόσωπα, σε μεσογειακά διατροφικά πρότυπα και στην οικολογία, το παραμύθι αποτελεί θαυμάσιο εκπαιδευτικό ερέθισμα για τα παιδιά κι εφαλτήριο… αυτοπεποίθησης.

Για παιδιά, κυρίως, προσχολικής και σχολικής ηλικίας, 4-7 ετών. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Άννα Ι. Στεργίου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο με καταγωγή από την Ήπειρο και τη Σάμο. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1990-’94).  Από το 1994 άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος κι είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάστηκε πάνω από είκοσι χρόνια στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Διαπιστεύτηκε διαδοχικά σε διάφορα υπουργεία Ναυτιλίας & Αιγαίου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Υγείας κ.ά. Από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι σήμερα είναι κοινοβουλευτική συντάκτρια. Έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο, με περιοδικά, ιστοσελίδες κ.ά. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΜΣ «Κλιματική Κρίση, Ψηφιακές Τεχνολογίες κι Επικοινωνία» στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει έναν γιο.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ

Το πρώτο της βιβλίο είναι «Τα μάτια του φόβου», εκδόσεις Λιβάνη (2004), «Τάσος Χαλκιάς: Το φύσημα του Θεού», εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη (2014). Για το πρώτο της βιβλίο «Τα μάτια του φόβου», ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της Θεσπρωτίας» το 2005 από τον Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου ενώ από γνωστό ιστότοπο το 2014 το βιβλίο της «Τάσος Χαλκιάς το Φύσημα του θεού», ανακηρύχθηκε στα 25 καλύτερα της χρονιάς. Οι μαντινάδες της για τα 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου πέρασαν από επιτροπή του Πανεπιστημίου Κρήτης και συμπεριελήφθησαν στον συλλογικό τόμο της Μητρόπολης Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου. Το παιδικό βιβλίο της «Οι περιπέτειες των Ατρόμητων της Μαργαριτοχώρας. Η κλοπή των λαγηνιών από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας» και το λογοτεχνικό της βιβλίο «Η κυρά του Δράκου» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κομνηνός (2022).

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις