«Γεωργικά φάρμακα: Χρήση & Υγεία»

Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) σε συνεργασία με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης διοργανώνει σειράδωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων για αγρότες με  θέμα: «Γεωργικά φάρμακα: Χρήση & Υγεία»

Τα σεμινάρια αποτελούν δράσεις του έργου BioPest «Βλαπτικές επιπτώσεις της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων: εξειδικευμένοι βιοδείκτες στην υπηρεσία της Δημόσιας Υγείας και εκστρατεία ενημέρωσης» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», με Επιστημονική Υπεύθυνη την Αν. Καθηγήτρια κα Αικατερίνη Αλεξίου Χατζάκη. Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν οδηγίες για ασφαλή χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων και περιβαλλοντική εκπαίδευση, και θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερες ευαίσθητες περιοχές του Ν. Έβρου, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, το Τυχερό και την Αλεξανδρούπολη.

Διδυμότειχο: 11 Φεβρουαρίου 2015, Ξενοδοχείο «Ερμής», 9πμ έως 3μμ
Ορεστιάδα: 12 Φεβρουαρίου 2015, Ξενοδοχείο «Ηλέκτρα», 9πμ έως 3μμ
Τυχερό: 25 Φεβρουαρίου 2015, Δημοτικό «Πολύκεντρο» , 9πμ έως 3μμ
Αλεξανδρούπολη: 26 Φεβρουαρίου 2015, Ξενοδοχείο «Θράκη Παλλάς», 9πμ έως 3μμ

Το έργο BioPest περιλαμβάνει τη μελέτη των επιπτώσεων της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων στη Δημόσια Υγεία, καθώς και εκστρατεία ενημέρωσης για την αναβάθμιση των συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας και την οικολογική αφύπνιση στον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής της Θράκης. Το έργο φιλοδοξεί να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αγροτών, ενώ η προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και του περιβάλλοντος θα έχει σαν αποδέκτες το σύνολο της κοινωνίας. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αλλά και για το έργο BioPest μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://biopest.med.duth.gr/

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις