Εξοικονόμηση ενέργειας στη βιομηχανία

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που δίνει τη θεωρητική βάση, αλλά και πρακτικές εφαρμογές και λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στη βιομηχανία, καθώς και σε κάθε μορφή επιχείρησης προσφέρει το σεμινάριο Ενεργειακών Διαχειριστών EUREM του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση και εν όψει των ενεργειακών ελέγχων που προγραμματίζονται στις μεγάλες επιχειρήσεις (> 250 ατόμων ή και > των 50 εκ. τζίρο) βάσει των τελευταίων διατάξεων του Νόμου 4342/ 2015, ο οποίος εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 27/ 2012 ΕΕ, το σεμινάριο EUREM αποτελεί εργαλείο για κάθε επιχείρηση.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είναι ο επίσημος πάροχος του σεμιναρίου στην Ελλάδα από το 2009, ενώ συμμετέχει ενεργά στο εταιρικό σχήμα του EUREM και συγκεκριμένα στην πενταμελή διαχειριστική επιτροπή.

 

Τον Ιούνιο 2016 ολοκληρώθηκε η ετήσια έκθεση διασφάλισης ποιότητας για το σεμινάριο Ενεργειακών Διαχειριστών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα αποτελέσματα για την Ελλάδα ήταν πολύ θετικά, αφού κατατάχθηκε μεταξύ 30 χωρών, στις 10 πρώτες θέσεις.  

Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο εδώ και μία δεκαετία έχει διαμορφώσει στρατηγικές δράσεις γύρω από την ενέργεια και την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων, πιστεύοντας ότι η ενεργειακή διαχείριση μπορεί να προσφέρει ανάσες οξυγόνου στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Το επόμενο σεμινάριο EUREM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πρόκειται να ξεκινήσει το Φθινόπωρο του 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, τηλ. 2310 327733, κα Α. Ταβλαρίδου, E-mail [email protected] ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου http://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/eurem/

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις