Ποια η διαδικασία για να γίνεις επαγγελματίας αγρότης;
Ποια η διαδικασία για να γίνεις επαγγελματίας αγρότης;
Το webinar απευθύνεται σε ετεροεπαγγελματίες (μη αγρότες), ανέργους που θέλουν να ασχοληθούν με τον γεωργικό ή κτηνοτροφικό τομέα και σε αποφοίτους ή φοιτητές γεωπονικής που θέλουν να ασχοληθούν με τη συμβουλευτική.
Στο σεμινάριο αυτό οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τους ομιλητές για τις διαδικασίες που απαιτούνται για να χαρακτηριστεί κάποιος κατά κύριο επάγγελμα γεωργός, τις κοινοτικές ενισχύσεις που δύναται να εκμεταλλευτούν, αλλά και τα κυριότερα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που προκηρύσσονται κατά καιρούς και αφορούν τους κατά κύριο επάγγελμα γεωργούς ή τους νεοεισερχόμενους.
Το webinar θα υλοποιηθεί σε δύο μέρες και θα έχει συνολική διάρκεια 7 ώρες (ή και περισσότερο αν χρειαστεί) και θα αναλυθούν και συζητηθούν διεξοδικά οι παρακάτω ενότητες
 
1η ημέρα
- Διαδικασίες μέχρι να αναγνωριστεί ο υποψήφια-ος από το μητρώο ως επαγγελματίας αγρότης:
* έναρξη στο κανονικό/ειδικό καθεστώς

* Φορολογικό καθεστώς
* Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)
* τι σημαίνει “κατά κύριο επάγγελμα γεωργός”
* ΟΓΑ - ασφάλιστρα
- Δικαιώματα - Πυλώνας 1 (βασική-πράσινη-γεωργοί νεαρής ηλικίας- εθν.απόθεμα-συνδεδεμένες)
- Συζήτηση για τις περιπτώσεις λήψης ή και μεταβίβασης δικαιωμάτων (ενισχύσεων)
- Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου (ΟΣΔΕ) (επιλεξιμότητα εκτάσεων-περιφέρειες δικαιωμάτων-ενεργός γεωργός)-διαφορά με το κτηματολόγιο
- Ειδικές δεσμεύσεις (π.χ. άδειες φύτευσης αμπελώνων, ελαιοκομικό μητρώο κλπ)
- ΕΛΓΑ - παραδείγματα εισφοράς
 
 2η ημέρα
- Αναφορά στο πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου για αγορά γης
- Ανάλυση των κυριότερων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) που αφορούν τους γεωργούς με περισσότερη έμφαση σε αυτά των Νέων Αγροτών και των Επενδυτικών Σχεδίων Βελτίωσης:
* Πρόγραμμα Νέων Αγροτών
* Σχέδια Βελτίωσης
* Βιολογική Γεωργία - Κτηνοτροφία
* Πρόγραμμα επιδότησης μικρών εκμεταλλεύσεων
* Πρόγραμμα μείωσης Νιτρικών
Αναφορά σε λοιπά πιστοποιητικά ποιότητας πρωτογενούς τομέα
Αναφορά και συζήτηση για τις ομάδες παραγωγών και άλλα συλλογικά σχήματα
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22 & 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 17:30
ΚΟΣΤΟΣ
Διαδικτυακή παρακολούθηση (ή βιντεοσκοπημένη):
Εως 30/1 : Τιμή έγκαιρης κράτησης - 50,00€
Κανονική τιμή - 60,00€
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
https://www.eventora.com/.../gine_agrotis_programmata...
ή επικοινωνήστε με:
email: [email protected]
τηλ. 2421023099
 
Σημείωση: Για την διαδικτυακή παρακολούθηση, η χρήση μικροφώνου και κάμερας, δεν είναι υποχρεωτική. Μετά το τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το υλικό του σεμιναρίου καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.
Και να ένα ακόμη καλό νέο και μια ακόμη δυνατότητα!
Εάν και εσείς θα θέλατε να δηλώσετε συμμετοχή στο Εργαστήρι, ωστόσο οι ώρες διεξαγωγής δεν σας βολεύουν:
Τώρα μπορείτε να το παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένο και με τη δυνατότητα να λάβετε απαντήσεις στα δικά σας ερωτήματα από τους εισηγητές μας.
Για αναλυτικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας: 
Mε μήνυμα στο messenger, στο e-mail: [email protected] ή καλέστε μας στο 2421023099, 6936831784, 6974325528
 
 
Εισηγητές στο διήμερο σεμινάριο μας
Περουλάκης Ιωάννης
Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ // Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Σύμβουλος αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων, διατηρεί επιχείρηση με αντικείμενο απασχόλησης, τις γεωργικές μελέτες, σχετιζόμενες με κοινοτικά προγράμματα (Επενδυτικά σχέδια βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, Βιολογική γεωργία, Μείωση νιτρορύπανσης και άλλα), έχοντας μεγάλη εμπειρία στην σύνταξη των αιτήσεων ένταξης και υλοποίησης των εν λόγω προγραμμάτων.Επίσης η εταιρεία του ασχολείται με συστήματα ποιότητας στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα επί σειρά ετών. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία του μπορείτε να βρείτε εδώ: www.infoagro.gr
Έχει υπό την επίβλεψη του συστήματα ποιότητας τροφίμων για την απόκτηση των πιστοποιητικών AGRO 2.1 – 2.2 και GlobalGap
Είναι σύμβουλος συνεταιρισμών και επιχειρήσεων.
Έχει απασχοληθεί ως εκπαιδευτής σε διάφορες δομές διδάσκοντας γεωργοοικονομικά μαθήματα (Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων, Οργάνωση και διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων, κλπ).
 
Πετσάνη Δόμνα,
Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής, MSc
Υπεύθυνη τμήματος ΟΣΔΕ στην επιχείρηση Περουλάκης - Κώττα ΟΕ.
Η κα. Πετσάνη Δόμνα σπούδασε Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο «Αυτοματισμοί στις αρδεύσεις, τις γεωργικές κατασκευές και την εκμηχάνιση της γεωργίας» (MSc). Είναι τακτικό μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πιστοποιημένη γεωργικός σύμβουλος (ΕΛΓΟ).
Τα τελευταία 13 χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων, διατηρώντας ατομική εταιρεία με αντικείμενο απασχόλησης τις γεωργικές μελέτες, σχετιζόμενες με κοινοτικά προγράμματα (Επενδυτικά σχέδια βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, Βιολογική γεωργία, Μείωση νιτρορύπανσης κ.ά.). Επίσης, έχει υλοποιήσει συστήματα ποιότητας τροφίμων για την απόκτηση των πιστοποιητικών AGRO 2.1 – 2.2 και GlobalGap για την πιστοποίηση προϊόντων που σκοπό έχουν την κάλυψη ποιοτικών προδιαγραφών της εγχώριας αγοράς, αλλά και του εξωτερικού. Συμμετέχει σε πιστοποιημένο φορέα υποβολής δηλώσεων καλλιέργειας (ΟΣΔΕ). Είναι εκπαιδεύτρια προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συνεργαζόμενη εκπαιδεύτρια με το ΙΕΚ Δήμητρα.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις