Ξεκίνησαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα νέα μορφής σεμινάρια του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
Ξεκίνησαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα νέα μορφής σεμινάρια του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Την έναρξη δυο ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης σε Μυτιλήνη και στη Σάμο, τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες αγρότες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκος Χαρουτουνιάν, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

«Η θεματολογία των σεμιναρίων είναι σχεδιασμένη ώστε να ανταποκρίνονται στο έλλειμμα εκπαίδευσης- κατάρτισης που παρουσιάζουν οι ασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα της χώρας και να καλύπτει όλες τις σύγχρονες τάσεις στην άσκηση της γεωργίας σε μια σειρά από καίριες εξειδικεύσεις» δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρουτουνιάν και συμπλήρωσε: «Χαρακτηριστικό τους είναι η έμφαση στην πρακτική άσκηση, αφού τουλάχιστον το 50% των καταρτίσεων αφορά εφαρμογές πεδίου. Επιπλέον, εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς θα εκπαιδεύσουν τους ωφελούμενους σε θέματα χρηματοοικονομικής και επιχειρηματικότητας, για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο ρόλο του αγρότη-επιχειρηματία».

Τα προγράμματα θα ολοκληρωθούν στις 25 Νοεμβρίου (σ.σ. θα είναι διάρκειας τεσσάρων ημερών) και μπορούν να συμμετέχουν 20 με 25 καταρτιζόμενοι αγρότες.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στηρίζει οικονομικά το όλο εγχείρημα, ενώ τον σχεδιασμό και υλοποίηση των καταρτίσεων υλοποιούν ερευνητές και στελέχη του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με καθηγητές Πανεπιστημίων, επιστήμονες και εκπαιδευτές διαφόρων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, «θα ακολουθήσουν αντίστοιχα σεμινάρια στη Χίο και στη Λήμνο, ενώ ανάλογες δράσεις θα γίνουν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Πέρα από τα αντικείμενα που ήδη έχουν ξεκινήσει, το πλαίσιο των προγραμμάτων συμπεριλαμβάνει για το άμεσο μέλλον και τις καταρτίσεις στα παρακάτω αντικείμενα: εντατική και εκτατική κτηνοτροφία, δενδροκομία, αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά, αλιεία, αμπελουργία, ορθολογική χρήση ύδατος και εισροών».  
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις