Νησιωτική Γεωργία: Το Ιόνιο έχει μέλλον

 

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ. Κύκλο αγροτικών σεμιναρίων συνολικής διάρκειας 6 ημερών διοργανώνει το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε νησιά του Ιονίου από 17 ως 19 Ιανουαρίου 2014.

Θέμα του σεμιναρίου είναι η : «Δια βίου μάθηση για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας στα τοπικά νησιωτικά προϊόντα και υπηρεσίες» με στόχο την ενίσχυση της επι­χειρηματικότητας και η βελτίωση της προστιθέ­μενης αξίας των παραγόμενων στα Επτάνησα προϊόντων και υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέ­ματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μάρ­κετινγκ, χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφο­ρικής και την αύξηση της έντασης της γνώσης (μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας) στην τοπική παραγωγή. Η υλοποίηση του προγράμματος των σεμιναρίων θα βασίζεται στην αιχμή των σύγ­χρονων εξελίξεων και πρακτικών, ώστε να ανα­πτυχθεί η επιχειρηματικότητα και να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία στα τοπικά νησιωτικά προϊό­ντα (π.χ. αγροτικά προϊόντα) και υπηρεσίες (π.χ. τουριστικές υπηρεσίες).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Το εξαήμερο σεμινάριο είναι δωρεάν κι απευ­θύνεται τόσο σε τοπικούς παραγωγούς, γεωργούς και κτηνοτρόφους, όσο και σε επιχειρηματίες που θέλουν ν΄ ασχοληθούν με τ΄ αγροτικά προϊόντα.

Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακαλούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογί­ας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής (e-mail:[email protected]). Πληροφορίες: Γραμματεία Τμήματος, τηλ: 26450-26160, Αγλαΐα Αραβανή)

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις