Φορολογικό Σεμινάριο για τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στο εξωτερικό

Οι Αμερικανοί πολίτες που ζουν στην Ελλάδα καλούνται να συμμετέχουν σε δωρεάν σεμινάριο που σκοπεύει στην ενημέρωσή τους αναφορικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνουν δύο σεμινάρια για τους Αμερικανούς πολίτες στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη στις 10 Φεβρουαρίου 2014, στο ξενοδοχείο The MET και στην Αθήνα στις 12 Φεβρουαρίου 2014 στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

Κάθε Αμερικανός πολίτης που ζει στην Ελλάδα υποχρεούται από τον Αμερικανικό Νόμο να προσκομίσει φορολογικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών του λογαριασμών και άλλων εισοδημάτων. Ο νόμος αυτός διαφέρει σε σχέση με αντίστοιχους νόμους άλλων κρατών, που δεν απαιτούν από πολίτες που ζουν στο εξωτερικό ή έχουν εισόδημα από το εξωτερικό να δηλώνουν τα εισοδήματά τους.

Το σεμινάριο θα καλύψει θέματα που άπτονται μεταξύ άλλων του Foreign Earned Income Exclusion (FEIE)  για να μειωθεί ή να εξαλειφθεί ο φόρος, των Foreign Bank Account Reporting (FBAR) requirements, και συμπλήρωσης της Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) για τα φυσικά πρόσωπα και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει και συζήτηση με το κοινό απαντώντας σε πιθανά ερωτήματά του.
Λεπτομέρειες
Διοργάνωση: Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο*
Θεσσαλονίκη|10 Φεβρουαρίου 2014 από τις 16.30 έως τις 19.30
The MET Hotel | 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη
Αθήνα|12 Φεβρουαρίου 2014 από τις 17.00 έως τις 20.00
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών (Cotsen Hall) | Σουηδίας 61, Κολωνάκι
RSVP μέσω e-mail μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου:
Σεμινάριο Αθήνας: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες: 210.699.3559 ext.22.
Σεμινάριο Θεσσαλονίκης: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες: 2310.286.453.

Ομιλητής:
O Stephen Flott είναι πάνω από 35 χρόνια σύμβουλος νομικών και φυσικών προσώπων σε επιχειρηματικά και φορολογικά θέματα. Εξειδικεύεται σε θέματα που αφορούν Αμερικανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών θεμάτων εκπατρισμού και των επιπτώσεων της μακροχρόνιας μη τήρησης των φορολογικών υποχρεώσεων και στοιχείων Αμερικανών πολιτών που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

*Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προσφέρει την ενημέρωση στα μέλη του και την Αμερικανική κοινότητα στην Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση, τόσο το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο όσο και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα δε είναι αρμόδιοι στην παροχή φορολογικών ή νομικών συμβουλών, και παροτρύνουν τα φυσικά πρόσωπα να αναζητήσουν από επαγγελματίες φορολογικές ή νομικές συμβουλές, εφόσον έχουν ερωτήματα σχετικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Τόσο το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όσο και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα δε σχετίζονται και δεν προτείνουν φορολογικούς συμβούλους και δε φέρουν ευθύνη για την ακρίβεια των πληροφοριών που παρουσιάζονται στο σεμινάριο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις